Det store udviklingsprojekt Kildebjerg Ry, som blev startet i 2005 med ambitionen om at skabe en helt ny bydel med 1.800 indbyggere og en blanding af boliger, erhverv, fritidsaktiviteter og natur, har netop solgt de sidste ledige arealer.

De sidste arealer i Kildebjerg Ry er solgt. Det oplyser Jens Mastrup, direktør i Udviklingsselskabet Kildebjerg Ry, som ejes ligeligt af Skanderborg Kommune og Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

Salget omfatter et areal på knap 37.000 kvm, og køberen er Byggefirmaet Jørgen Højberg ApS, der planlægger at opføre 67 ejer- og lejeboliger. Udarbejdelse af lokalplanen for arealet er netop sat i gang, og de første boliger i den sidste etape forventes klar til indflytning allerede i eftersommeren 2024.

Da Kildebjerg-projektet blev startet i 2005, var ambitionen, at det ville tage 20 år at realisere planen, og med salget af de sidste arealer er målet tæt på at være nået.

Kildebjerg Ry var allerede fra starten et ambitiøst projekt, som ville øge byens daværende indbyggerantal på 4.600 med 1.800, svarende til 40 procent på det tidspunkt. Derfor blev udviklingsarbejdet samlet i et udviklingsselskab med kommunen og Lønmodtagernes Dyrtidsfond som ligestillede ejere – en konstruktion, som ikke var set tidligere.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 23. februar 2023.

Modsat mange andre udviklingsprojekter blev både infrastruktur og fritidsaktiviteter konkretiseret og planlagt i Helhedsplanen og etableret i de indledende faser. Det har ifølge Jens Mastrup haft stor betydning for den succesfulde realisering af Kildebjerg Ry.

- I kraft af Helhedsplanen har køberne fra start vidst, hvad der skulle ske i hele bydelen. Så i stedet for blot at købe en grund har de købt ind på ideen om helhedsplanen, som de syntes godt om. Samtidig har vi i Kildebjerg Ry fra starten gennemført mange investeringer i fritidsfaciliteter, blandt andet en 27 hullers golfbane af international standard, som i øvrigt siden er solgt til Silkeborg Ry Golfklub, en af landets ældste og mest anerkendte golfklubber, siger Jens Mastrup.

- Så i kraft af Helhedsplanen og de mange aktiviteter har tilflytterne helt konkret oplevet, at de flyttede ind i et byområde som fungerede som by fra starten i stedet for at fritidsfaciliteterne først kom længe efter at bydelen var bygget, fastslår Jens Mastrup.

Når den sidste etape er etableret om et par år, vil der bo omkring 1.800 mennesker i Kildebjerg Ry, fordelt på omkring 200 parcelhuse og 490 tæt-lave boliger.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.