Efter succes med udstedelse af højt forrentede obligationer ved overtagelsen af SAS-ejendomme i 2003 vil Keops koncernen endnu engang tilbyde erhvervs-obligationer med forventning om høj rente og sikkerhed i fast ejendom.

Fuld udlejet men få kunder

RO's Torv er fuldt udlejet, men har haft svært ved at tiltrække nok kunder til centret. Det skyldes blandt for få parkeringspladser, ligesom udbuddet af butikker ligger i det øvre segment - og dermed noget over hvad der rammer i de lokale Roskilde-borgeres smag og pengepung.
Eksempelvis er det en ISO der skal være centrets dagligvare-trækplaster, hvor traditionelle centre bruger BILKA eller lignende, der kan trække kunder med slagvaretilbud.
Centret søger for øjeblikket en ny centerleder, som skal styrke markedsføringen, der hidtil har ramt lidt ved siden af, bl.a. med stort fokus på Kong Ro og vikinger - og det sælger ikke varer i et moderne butikscenter.
Positivt er det, at svenske Stadium åbner i centret, for de er gode til at trække kunder til med deres markedsføring.

Udvidelse skal skabe vækst

Indkøbscentret RO's Torv åbnede i oktober 2003 og der er tale om et smukt center hvor der også er brugt millionbeløb på kunstværker.
For at give centret mere appeal planlægges nu en udvidelse af de godt 28.000 kvadratmeter med 2.500 kvadratmeter.
Centret er et lokalt oplevelses- og indkøbscenter. Centret ligger på Københavnsvej, der forbinder Roskilde Centrum og motorvejen mod København. Centret ligger 500 meter fra Roskildes strøggade.
Med den planlagte udvidelse vurderes markedsværdien for RO's Torv til at være 845 mio. kr.
Centret ejes af kommanditselskab RO's Torv med deltagelse af Keops Development og arkitekt Claus B. Hansen, som også i fællesskab har stået for udviklingen af centret, fra idé til færdig og udlejet byggeri. Centret adminsitreres af DATEA.

Obligationer for 75 millioner

De nye obligationer får navnet RO's Torv 2014, registreres i Værdipapircentralen og noteres på Københavns Fondsbørs.
Der udstedes obligationer for i alt 75 mio. kr. med en kuponrente på 9 %. Udstederen (K/S RO's Torv) hæfter for obligationerne og stiller desuden sikkerhed i form af ejerpantebrev i indkøbscentret.

Fakta
Keops er et børsnoteret ejendomsselskab som udvikler nye og gamle ejendomme til moderne boliger, butikker og erhverv samt tilbyder investering i fast ejendom til private og professionelle investorer. Keops er moderselskab for datterselskaberne Keops InvestorPartner, Keops Development og Keops EjendomsHolding. Virksomheden blev grundlagt i 1989 af nuværende bestyrelsesformand og majoritetsejer, Ole Vagner. I 2002/2003 havde Keops-koncernen 108 ansatte, omsatte for ca. 1 mia. kr. og administrerede ejendomsselskaber med en samlet værdi over 7 mia. kr.

Yderligere oplysninger:

Keops, att. adm. direktør Mads Richardt, telefon 3341 0000 eller bestyrelsesformand Ole Vagner, Www.keops.dk


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter