Der er lige nu gang i danmarkshistoriens største bølge af konverteringer af realkreditlån, melder Nordea Kredit, og KAB-fællesskabet rider med på den

De lave renter - på især 30-årige lån med fast rente – har fået til at opsige lån for 178 milliarder kr. i 2019, og KAB er også med på den nuværende konverteringsbølge.

- Vi kigger løbende på kurser og renter for at se, om der er penge at spare ved at konvertere lån. Derfor har vi selvfølgelig fulgt markedet nøje i takt med, at renten bare er fortsat nedad, siger Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB.

NB! De nye finansieringsløsninger for ejendom. Kurset afholdes d. 24. september 2019.

I skrivende stund har KAB konverteret 106 lån i 2019, og i cirka 40 procent af tilfældene kommer gevinsten beboerne i KAB-fællesskabet til gode. Det tal dækker nemlig over de såkaldte frivillige, ustøttede lån, hvor besparelsen ryger tilbage til boligafdelingerne. De resterende 60 procent er de statsstøttede lån, og dem får beboerne ikke noget ud af i de her tilfælde. Der går konverteringsgevinsten til staten.

- Men vi har konverteret frivillige, ustøttede realkreditlån de seneste 8 år, så også på den front har vi haft fokus på huslejen i lang tid, lyder det fra Jens Elmelund.

Især 2013, 2015, 2016 og nu 2019 har været store konverteringsår i KAB.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse