KAB har indstillet Domus Arkitekters dispositionsforslag til Himmelby / Jyllandshuse til godkendelse hos borgerrepræsentationen. Forslaget omfatter 68 boliger med en anlægssum på 65 millioner kr.

Københavns Kommune har i sit budget for 2015 afsat 67 millioner kr. til 625 nye ungdomsboliger. På vegne af Samvirkende Boligselskaber Afdeling 3002 Jyllandshuse under KAB har Domus Arkitekter afleveret et dispositionsforslag til Københavs Kommunes udbud af udmøntning af grundkapital til almene familie- og ungdomsboliger.

Forslaget fra Domus Arkitekter tager udgangspunkt i ønsket om at nybygge og forny konkurrenceområdet med fortætning og højere bebyggelsesprocent. Det sker ved, at små ungdomsboliger skiftesvis blandes med store familieboliger som tagboliger på det eksisterende byggeri, Jyllandshuse, på Ålekistevej i Vanløse.

NB! Byggeri af ungdomsboliger for 37 milliarder. Konferencen afholdes d. 28. januar 2015.

- I 2 etager etableres både den markante ”takkede” skyline og en sund blanding af boligtypologier, der skal supplere de eksisterende varianter til et samlet set mere bæredygtigt boligudbud. Med fælles adgang fra den gennemgående svalegang mod vest er der oplagt mulighed for elevatorbetjening fra begge gavle og i øvrigt trappebetjening ved at cirka hver 3. af de eksisterende trapper føres helt op, oplyser Domus Arkitekter.

Med forslaget tilstræber Domus Arkitekter, at Jyllandshuse får en klar og nutidig tagprofil i op til 5 etager, som giver facaderne mere kontrast. I tilknytning til boligerne etableres taghaver i forskudte niveauer.

- De almene boliger tænkes realiseret som præfabrikerede enheder for størst mulig optimering af de økonomiske, kvalitative og tidsmæssige faktorer og konsekvenser for de eksisterende boliger, lyder det fra arkitekterne, der som gennemgående beklædningsmateriale foreslår Cortenstål.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS