Jysk kommune vokser med 760 indbyggere årligt og udarbejder derfor en 10-årig investeringsplan. Alene frem mod 2023 skal der investeres 550 millioner kr. i anlæg.

Samtlige partier i Skanderborg Kommune blev i sidste uge enige om budgettet for de kommende 4 år. Kommunen oplever i disse år en massiv vækst, og det presser kommunens økonomi. Gennem de seneste 5 år er kommunen ifølge tal fra Danmarks Statistik vokset med 3.800 indbyggere, og om 10 år ventes indbyggertallet at have rundet 70.000 borgere.

Selv om indtægterne vokser som en konsekvens af befolkningstilvæksten, stiger udgifterne langt hurtigere. Det har præget årets budgetlægning.

- Vi har økonomiske udfordringer, fordi vi oplever en rekordstor befolkningsvækst i Skanderborg Kommune. Derfor er jeg glad for, at et enigt Byråd står sammen om et budget, hvor vi tager hånd om udfordringerne. Takket være et kritisk eftersyn af servicestandarder og udgiftsposter på alle politikområder har vi fået lagt et budget, der giver plads til de nødvendige kapacitetsudvidelser og nyanlæg på børn-, skole- og ældreområderne, fortæller borgmester Frands Fischer (S).

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

Byrådet har ønsket at sikre en langsigtet, styret udvikling og har derfor lagt en tiårig investeringsplan, som skal sikre, at der kan bygges veje, børnehaver, skoler og plejecentre for nuværende og nye borgere. Samlet skal der over de næste 10 år investeres 1,4 milliarder kr. i anlæg for at kunne imødekomme behovet for nyt byggeri.

I budgetperioden 2020 - 2023 er der budgetteret med 549 millioner kr. til nye anlæg.

Ud over besparelserne er det aftalt i budgetforliget, at der de kommende år arbejdes med 4 langsigtede strategispor.

Det ene handler om at sikre øget kvalitet og en bæredygtig struktur på skoleområdet, blandt andet ved at driften og bygningsmassen optimeres, hvor det er muligt. Her er det aftalt, at de gevinster, der eventuelt høstes bliver på skoleområdet. Strategisporet indebærer blandt andet, at Columbusskolen flyttes fra Skovby til Skanderborg-området.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse