Udover boligerne med 1.257 kvm fællesareal til 54,5 millioner kr. skal der opføres en ny administration, et aktivitetscenter samt et beskæftigelsesområde til beboerne. Servicefaciliteterne vil koste 22,5 millioner kr.

Skive Kommune har sendt byggeriet af et nyt autismecenter i udbud. Der skal opføres op til 39 nye boliger og tilhørende funktioner til borgere med autismespektrumforstyrrelser på den tidligere Metallic-grund. Projektet løber samlet op i 77 millioner kr.

- Vi er glade for, at der kan bygges et nyt autismecenter, hvor der kan tilbydes et optimalt og visionært tilbud til borgere med autisme. Hvor byggeriet er udformet med øje for disse borgeres særlige behov, siger Niels Ole D. Nielsen, formand for Sundheds- Social- og Forebyggelsesudvalget

Skive Kommunes boliger, og øvrige tilbud til borgere med autisme, er i dag placeret på flere forskellige lokaliteter i Skive.  Der er konstateret et øget kapacitetsbehov på autismeområdet i fremtiden, og samtidig er der et ønske om at samle aktiviteterne geografisk.

NB! Randers: De store projekter 2020-2030. Konferencen afholdes d. 2. april 2020.

Mennesker med autisme kan have meget svært ved at sortere og udvælge informationer i de sanseindtryk, som de udsættes for hver dag. Der er således et behov for afskærmning mod omkringliggende boliger og aktiviteter, så beboerne afskærmes, og området ikke indbyder til unødig gennemgang i umiddelbar nærhed af boligerne.  

Projektet er opdelt i 2 etaper, hvor der i første etape skal opføres 31 boliger, mens der i 2. etape skal opføres 8 boliger.

Den enkelte bolig udgør 65 kvm inklusive andel af fællesareal. I tilknytning til bolig- og fællesarealer opføres et serviceareal på i alt 1.275 kvm. Byggeriet opfylder kravene til lavenergibygninger klasse 2020 og vil blive opført med energitillæg og i henhold til de energikrav, der vil være gældende i 2020.

Første spadestik ventes taget i august 2020, og de første boliger forventes klar til indflytning i efteråret 2021. Den månedlige husleje skønnes at udgøre 7.500 kr. eksklusive forbrug.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS