Virksomhed fra Vojens står bag de 40 kvm store boliger, der ikke kræver fast fundament, og som kan etableres som en plug-n-play løsning.

Ifølge JyskeVestkysten har Udvalget for plan og miljø i Haderslev Kommune givet grønt lys til, at der kan etableres 24 nye bæredygtige og flytbare studieboliger er snart på vej i området bag den nye biograf på Jomfrustien, i Hertugens Baghave. Boligerne leveres af Vojens-firmaet Innocon og kan flyttes rundt som moduler.

Udvalget har givet dispensation til boligerne med udgangspunkt i planlovens mulighed for at dispensere til etablering af midlertidige studieboliger. Bygherre har søgt om dispensation på 10 år, skriver JyskeVestkysten.

NB! Modulbyggeri: Hurtigere og billigere. Konferencen afholdes d. 15. september 2020.

- Hertugens Baghave er en kommunal grund, så kommunen udlåner egentlig bage grunden til projektet. Det kan jo være, at grunden på et tidspunkt skal sælges, når vi får udviklet hele Jomfrustien til forhåbentligt at blive et attraktivt område at investere i, siger konstitueret formand for udvalget, Thomas Vedsted (LA), til avisen.

Det er de første flytbare studieboliger, som firmaet Innocon i Vojens stiller op i Danmark. Derfor er der også tale om et pilotprojekt, som firmaet vil fremvise til mulige investorer.

Investorer køber modulerne for 500.000 kr. plus moms per styk og får pengene forrentet via udlejningen. Når de 10 år er gået, flyttes boligerne til et andet sted, hvor der er behov for dem. Et firma står for udlejning og administration af boligerne, er tanken bag forretningsmodellen.

Boligerne er desuden lavet af nedbrydelige og genanvendelige materialer. Ifølge Innocon leveres modulerne med solceller, varmepumper, NoX absoberende facader samt sedumtag.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS