Hotel la Tour ved vandtårnet på Randersvej bliver nu revet ned for at gøre plads til et boligtårn i 31 etager. Mod forventning har det dog vist sig, at projektet udfordres af problematiske jordbundsforhold.

Ifølge Århus Stiftstidende er nedrivningen af Hotel la Tour på Randersvej nu gået i gang. Hotellets ejer, Jens Richard Pedersen, har gennem 10 år arbejdet med et 96 meter højt boligprojekt på grunden.

Han fortæller dog til avisen, at nye jordbundsanalyser har vist, at byggeriet bliver væsentligt dyrere end forventet, fordi jordbunden ikke kan bære tårnet med den forventede fundering.

NB! Jylland: Højhusbyggeri - krav og løsninger. Kurset afholdes d. 21. november 2018.

- Resultatet er, at nogle af de øverste lejligheder vil blive rasende dyre. Det samme vil p-kælderen. Jeg havde ikke ventet problemer med jordbunden, fordi de første undersøgelser viste, at den var i orden. Det er den så bare ikke. Havde jeg vidst det fra starten, ville jeg have planlagt et tårn på 70 meter i stedet for 96 meter, siger han til avisen.

Det 23.000 kvm store projekt er tegnet af 3XN med Rambøll som ingeniør og skal efter planen rumme 311 lejligheder. Det opføres på Aarhus' højeste punkt, så højhusets penthouselejligheder vil, hvis tårnet når op på 96 meter, være hævet 185 meter over havoverfladen.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning