Gråbrødre Skole i Roskilde bymidte skal transformeres til moderne boliger. Jönsson har nu underskrevet totalentreprisens fase 2: ombygning af skolebygning til 34 lejeboliger.

Den bevaringsværdige Gråbrødre Skole fra 1930 i Roskilde Bymidte skal transformeres til i alt 46 lejeboliger på mellem 60 og 110 kvm. Opgaven ligger hos Jönsson Entreprise, der er en af hovedstadens førende entreprenører indenfor boligbyggeri.

Efter en veloverstået fase 1 igangsættes nu totalentreprisens fase 2. Fase 1 omfattede totalrådgivning frem til og med udbudsprojekt, etablering af byggeplads, nedrivning/stribning af lette bygningsdele og installationer i den eksisterende bygning, fjernelse af beplantning på terræn samt nedrivning af toiletbygning, parkeringsoverdækning og bunkers på terræn.

Totalentreprisens anden fase, der nu er skudt igang, omfatter ombygning af eksisterende skolebygning ”Gråbrødre Skole” med et samlet bygningsareal på 4.125 kvm inklusive kælder samt opførelse af en ny bygning med et samlet bygningsareal på 1.450 kvm inklusive kælder.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Den eksisterende bygning ombygges til 34 boliger, mens der etableres 13 boliger i den nye bygning.

- Transformationen fra gammel skole til moderne boliger kræver 100 procent fokus på bygbarheden, fordi problematikker melder sig undervejs, når der ikke bygges op fra nyt. Vi har været med helt fra start og befinder os rigtig godt i rollen som rådgivende entreprenør, hvor vi trækker på vores solide erfaringer fra andre totalrenoveringer, lyder det fra Thomas Normann, administrerende direktør i Jönsson Entreprise.

Bygherre er Ejendomsudviklingsfirmaet COBO X Projekt F, der en ejendomsfond under Core Property Management. Arkitekter er KHR Architecture.

Udviklingen af Gråbrødre Skole til Gråbrødre Hus er en del af den overordnede vision for Roskilde bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud. Gråbrødre skole ligger blot 400 meter fra Roskilde domkirke, tæt på Roskilde station og blev først på året solgt til Core Bolig X for 60 millioner kr.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND