Det midtjyske byggefirma JFP har vundet byggeriet af studieboliger kaldt Studenterstrøget i Aarhus. Byggeriet er på 3.455 kvm, opdelt i 55 studieboliger og 555 kvm erhverv, og skal opføres i totalentreprise for Menighedsfakultetet/MF Aarhus Fond.

Menighedsfakultetet, MF er et privat oprettet, teologisk uddannelsesinstitution på universitetsniveau i Aarhus.

JFP bygger samtidig 350 almene boliger på Olof Palmes Alle og 40 boliger, under navnet Storbylandsbyen ligeledes på Olof Palmes Alle. Begge byggerier opføres for Østjysk Bolig. Tidligere på året afleverede JFP prestigebyggeriet SHIP på Aarhus Ø.

Peter Andersen, bestyrelsesformand i MF Aarhus Fond udtaler: ”Vi har haft en byggegrund i en årrække og med kommunens udvikling af området og tildeling af byggefelter, fik vi mulighed for at bygge. Vi ønsker en mere klar forbindelse til byen samt at skabe et centrum for kirkelige organisationer. Vi forestiller os både egne studerende og andre studerende som beboere i lejlighederne.”

Thomas Bjerg Mikkelsen, fakultetsleder ved Menighedsfakultetet udtaler: ”Vi valgte JFP, fordi de har lavet et gennemarbejdet projekt, hvor vores ønsker om et æstetisk og arkitektonisk flot byggeri bliver en realitet. Ud over en god økonomi på projektet, har det også været meget vigtigt for os, at få en partner, vi har tillid til, som laver kvalitetsarbejde, og som værdimæssigt passer til os. Det opfylder JFP, så vi ser meget frem til samarbejdet og til at realisere vores fælles vision om et langtidsholdbart, flot og værdibaseret sted.”

Menighedsfakultetet er lejer hos fonden MF Aarhus Fond, som har det ene formål at skaffe midler til Menighedsfakultetet. Byggeriet indeholder 2.900 kcm bolig og 555 kvm erhverv. Der opføres 55 boliger i varierende størrelser fra 37 kvm til 83 kvm. Facaden består af teglspånskaller, som giver byggeriet et unikt udtryk. JFP har tilbudt aflevering den i februar 2023 - 2 måneder før ønsket aflevering.

JFP har valgt at videreføre rådgiverteamet fra Olof Palmes Allé, bestående af arkitektfirmaet RUM og ingeniørfirmaet Sweco. Projekteringen kører året ud med byggestart primo 2022.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder