Horsens Kommune er blandt Danmarks hurtigst voksende med en tilvækst på 1.000 indbyggere årligt. Væksten absorberes både gennem fortætning af eksisterende byområder, omdannelse samt ved udlæg af nye udviklingsområder som Nørrestrand.

Nørrestrand er et af Danmarks største natur­- og byudviklingsområder med et samlet areal på 6,8 millioner kvm, hvoraf 2,5 millioner kvm udgør fredningen omkring Nørrestrand. Udviklingsplanen for Nørrestrand skaber rammerne for planlægningen af en ny bydel for op til 9.000 indbyggere på Nørrestrand.

En del af projektområdet er allerede kommuneplanlagt  til offentlige formål, hvor området udlægges til børneinstitutioner, skoler, plejehjem og kirker. En anden del af området er udlagt til boligformål såsom helårsboliger, åben­lav, tæt­lav eller etageboliger med tilhørende nærrekreative arealer og kollektive anlæg til områdets forsyning, institutioner og lignende offentlige formål.

På konferencen "Horsens: De store projekter" den 3. oktober 2018 er Jesper Gemmer, by- og havneudviklingschef i Horsens Kommune, blandt oplægsholderne. Han vil fortælle om, hvordan den nye bydel skal udvikles over de næste 10-20 år.

Læs hele programmet for konferencen her.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens