Ved den fynske motorvej E20 i Middelfart er japansk producent af værktøjsmaskiner netop rykket ind i en ny kontorbygning.

En 2.100 kvm stor kontorbygning, som giver tag over hovedet til den japansk- og familieejede virksomhed Yamazaki Mazak, er skudt op langs den fynske motorvej. Inden jul 2021 kunne virksomheden, der sælger værktøjsmaskiner til maskinfabrikker i Danmark, tage det nye, danske hovedkontor i brug.

Bag byggeriet står totalentreprenøren NJ Gruppen, som har udviklet projektet i samarbejde med AI Arkitekter & Ingeniører, der er med som arkitekt.

Virksomhedens japanske aner skal skinne igennem i bygningen med det markante facadeparti. Derfor er der i designet hentet inspiration fra koi karpen, hvilket kommer til udtryk med facadens orange ramme, som er en diskret henvisning til fiskens mund.

Middelfart: De store projekter. Konferencen afholdes den 5. maj 2022.

Desuden er der lagt vægt på et industrielt look med bastante former og kolde materialer som stål og basalt. Det fortæller Lars Lynge, administrerende direktør hos Yamazaki Mazak Danmark.

- Det er en fornøjelse at være flyttet ind i nye omgivelser, som virkelig afspejler os og det, vi står for. Vi beskæftiger os med værktøjsmaskiner, hvilket skinner igennem med materialevalget, men associationerne til Mazak stopper ikke her. Den orangefarvede facade spiller nemlig en afgørende rolle, da netop denne nuance optræder i vores logo. Samtidig er facadepladernes bæredygtige fordele et stort plus, siger han.

Den orange ramme er nemlig skabt med facadeplader fra producenten Rockpanel. De har leveret den fuldt genanvendelige facadebeklædning, der er fremstillet af den vulkanske klippeart basalt samt op til 50 procent genvundet materiale.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 20. april 2022.

- Med det nye hovedkontor er vi hos Mazak flyttet fra Ringsted til Middelfart, hvor vi er tæt på både motorvejsnet, togstation og lufthavne. Placeringen midt i landet er oplagt, da vi betjener kunder i hele landet, siger Lars Lynge.

Som en ekstra bonus ved placeringen vækker kontorbygningen opmærksomhed fra motorvejen. Det sker ikke bare i kraft af farvevalget, men også takket være en indfarvet alu-skinne, der bevæger sig hele vejen rundt om den orange front og har påmonteret en LED-lyskilde.

Mens de orange facadeplader danner front ud mod motorvejen, gør et mere afdæmpet udtryk sig gældende på bagsiden af bygningen, hvor pladerne er valgt i en hvid farve. Disse går igen i vindfanget samt udvalgte steder inde i selve bygningen.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS