Jane Sundstrøm fra Nordland Invest taler om nyt 50.000 stort udviklingsområde i Vejlby på konferencen "Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027", som afholdes i Aarhus den 31. oktober 2017.

Ny byudvikling er på vej for et 50.000 kvm stort område på Nordlandsvej i Vejlby. Området kommer til at danne rammen om 700 boliger, og omkring 20 procent af arealet udlægges til erhverv og dagligvarebutik. Omkring 15 procent af boligerne vil blive almene.

Etableringen af bydelen kan løbe op i 675 millioner kr. Boligerne bliver opført som karréer, terrassehusbebyggelser og byhuse med op til 6 etager ud mod letbanen og faldende ned til 2 etager mod Nordlandsvej. Området planlægges som en grøn bydel med grønne tage, rekreative vandkanaler, bassiner og solcelleanlæg.

NB! Aarhus Nord - investeringer og byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 31. oktober 2017.

Hvordan ser planerne for området ud? Hvad skal der bygges med hvilken tidsplan, hvordan vil området spille sammen med den øvrige by, og hvem henvender byggeriet sig til?

Det er i Aarhus Nord vi vil se den største byudvikling i Aarhus inden for den nærmeste fremtid. Med den nye letbane, der åbner 2017, bliver området attraktivt for nye beboere, samt større og mindre virksomheder. Aarhus Nord består af Christiansbjerg, Trøjborg og Skejby samt Lisbjerg, Kasted og Brendstrup med postdistriktet 8200, men også Vejlby, Risskov, Egå og Skæring med egne postnumre regnes med til området. Sammenlagt har Aarhus Nord 58.734 indbyggere, hvilket i dag er 22 procent af Aarhus’ samlede befolkning.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked