Colliers International har udlejet ejendommen på Skt. Johannes Allé 2 i Trøjborg på vegne af Kochs Skole. Magenta flytter i midten af marts 2018 ind på et samlet etageareal på 528 kvm.

Magenta har specialiseret sig i open source teknologier og har primært offentlige kunder, typisk kommuner. Virksomheden har til huse i det indre København, i Nuuk Grønland og i Aarhus, hvor de indtil nu har haft kontor i IT-byen INCUBA, Katrinebjerg.

- Vi var egentlig ganske godt tilfredse med at bo på Katrinebjerg, men vi vokser hurtigt og der var ikke mulighed for at ekspandere, så jeg gik på udkig efter noget andet. Vi havde leget med tanken om eget domicil, og da jeg så huset på Trøjborg var jeg ikke i tvivl om, at dét skulle være Magenta-huset, siger direktør Morten Kjærsgaard stifter af og direktør i Magenta.

- Jeg selv og en af mine medarbejdere i Aarhus fik fremvist ejendommen en lørdag morgen og jeg forelskede mig med det samme. Huset har ånd og rigtig mange fine detaljer der er bevaret fra 1907, for eksempel er der gamle originale døre med hvælvede buer rundt om, fortæller han.

Ejendommen ligger lige ved siden af Kochs skole, men lyden af skolebørn skræmmer ikke de nye lejere.

NB! Jylland: Erhvervslejeloven - den nyeste udvikling. Kurset afholdes d. 15. maj 2018.

- Jeg vil da langt hellere have en skole som nabo, lyden af legende børn er en god lyd, den er hyggelig og meget bedre end trafikstøj, siger Morten Kjærsgaard.

- I det hele taget er beliggenheden rigtig god. Det er afgørende for os, at være et sted, hvor der er en god infrastruktur og at Letbanen har stop få minutter fra ejendommen er et kæmpe plus, og derudover har Trøjborg som sådan og Aarhus i det hele taget utrolig meget at byde på, det er en skøn by, tilføjer han.

Magenta har været i Aarhus siden 2010, hvor de i sin tid etablerede sig, fordi de havde flere jyske medarbejdere, som gerne ville flytte tilbage til Jylland og dem ville Magenta gerne holde på. Derudover fremhæver direktøren det stærke rekrutteringsgrundlag både fra Aalborg og Aarhus Universitet, således beskæftiger Magenta både ingeniører og dataloger. Magenta har i alt 38 medarbejdere, heraf 20 i Aarhus.

Unikke ejendomme er populære som domicil
Colliers oplever lige nu stor efterspørgsel på specielle ejendomme til domicil-formål, et domicil må gerne udstråle noget særligt.

- Det vigtigste er, at ejendommen er unik og gør sig bemærket, samt at den er præsentabel, da den er virksomhedens ansigt udadtil. Lige præcis ejendommen på Skt. Johannes Allé lever op til det hele, det er en meget smuk ejendom med en helt særlig charme, siger erhvervsejendomsmægler hos Colliers International, Benedichte Bruun, der har formidlet lejemålet.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse