For første gang i 30 år udvider Ishøj Kommune sine erhvervsområder med det nye Winthersminde mellem Ishøj Stationsvej, Motorring 4 og den kommende højhastighedsbane mellem København og Ringsted.

De første virksomheder kan begynde at bygge på grundene i det 270.000 kvm store erhvervsområde i foråret 2016. Udbudsrunden, hvor der i første omgang sælges 187.000 kvm, begyndte den 12. august 2015 og løber frem til den 31. august 2015.

- Det er helt unikt, at vi nu kan udbyde erhvervsgrunde i Ishøj. Det har længe været på vores ønskeliste, for udvidelsesmulighederne har hidtil været begrænsede, siger Borgmester Ole Bjørstorp.

- Vi ønsker at tiltrække nye virksomheder og arbejdspladser til Ishøj og samtidig fastholde dem, vi allerede har. Med salget af helt nye erhvervsgrunde får vi samlet set et større erhvervsliv, fordi vi undgår, at nogle må rykke ud for, at andre kan rykke ind, tilføjer han.

NB! Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 3. december 2015.

Lige nu er Winthersminde blot en bar mark, så der venter køberne en stor udviklings- og anlægsopgave, før området står færdigt. Området er øremærket transport- og distributionsvirksomheder, men grundene er ikke udstykket endnu, så både små og store virksomheder kan have en fremtid i Winthersminde.

- Det er ikke til at sige hvilke virksomheder inden for branchen, der vil byde på grundene, men for borgerne i Ishøj betyder salget, uanset hvem der køber, at der er nye arbejdspladser på vej til vores by, fortæller borgmester Ole Bjørstorp.

Når udbudsrunden er ovre og grundene solgt, skal kommunen til at udarbejde lokalplaner. Den 12. oktober 2015 vil det blive offentliggjort hvilke virksomheder, der har købt grunde i området. Køberne overtager grundene fra foråret 2016. Borgerne i Ishøj kan derfor forvente, at området begynder at tage rigtig form fra midten af 2016.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder