PensionDanmarks arbejde med ansvarlige investeringer skaber gode afkast, vækst og beskæftigelse og flugter samtidig med FNs bæredygtighedsmål frem mod 2030.

I 2017 etablerede PensionDanmark sammen med A.P. Møller Holding, PKA, Lægernes Pension og PFA infrastrukturfonden Africa Infrastructure Fund I. Fonden forvaltes af A. P. Møller Holding og skal over en 10-årig periode investere 6 milliarder kr. i infrastruktur inden for især transport og energi i Afrika. Investeringerne skal understøtte bæredygtig økonomisk vækst og velstand i Afrika og samtidig generere attraktive afkast til fondens investorer.

- Som ansvarlig investor tilrettelægger vi investeringerne, så de så vidt muligt bidrager med innovative løsninger på Danmarks og verdenssamfundets store udfordringer. De er sammenfattet i FN’s verdensmål frem mod 2030 og i overensstemmelse med principperne i FN’s Global Compact, som PensionDanmark er en del af, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

NB! Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS. Kurset afholdes d. 2. maj 2018.

FNs verdensmål er grundlaget for PensionDanmarks arbejde med ansvarlighed og bæredygtighed. Det indebærer blandt andet, at byudvikling skal gøres mere inkluderende og bæredygtig. Pensionskassen besluttede i 2012, at alle nybyggerier skal bæredygtighedscertificeres.

Lige nu er 19 ejendomme bæredygtighedscertificeret. PensionDanmark har udviklet et bæredygtighedsprogram for nybyggerier og 2 byggerier er på vej med både allmindelige boliger og bofællesskab for 50+ segmentet for at skabe en mangfoldig bydel.

PensionDanmark har investeret mere end 20 milliarder kr. i vedvarende energi og har i 2017 givet tilsagn på 4 milliarder kr. til Copenhagen Infrastructure Partners 3. fond, der blandt andet vil investere i vindmøller, solcelleanlæg og biomassefyrede kraftværker.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032