NREP udvider sit engagement i Tingbjerg og køber det nyopførte Bygården samt det kommende private nybyggeri på Store Torv af Innovater. Samtidig annonceres åbningen af ny bæredygtig fødevarebutik.

Ejendomsudvikleren Innovater har solgt Bygården, der blandt andet indeholder de første private boliger i Tingbjerg, til NREP. Ligeledes er NREP og Innovater enige om at placere det fremtidige ejerskab af Innovaters kommende boliger på Store Torv hos NREP. Samlet overdrages omkring 160 nyopførte private boliger samt 2.600 kvm erhverv på Store Torv i 2022.

NREP står i forvejen for etableringen af 1.000 nye private boliger i Tingbjerg og overtagelsen af de private boliger og erhverv på Tingbjergs hovedgade er et naturligt næste skridt, siger byudviklingsdirektør i NREP, Jens Kramer Mikkelsen.

Almene boliger for milliarder. Konferencen afholdes d. 4. november 2020.

- Vi ser store muligheder i at være med til at udvikle hele Tingbjerg-området og gøre det muligt for mennesker med almindelige indkomster at bo i rækkehus kun 8 km fra Rådhuspladsen. De 2 torve vil være centrale knudepunkter i at kunne tiltrække nye beboere til området. Vi ser frem til at udvikle og drive dem videre oven på den gode start, som Innovater har været med til at skabe, siger han.

Innovater vil stå for udviklingen og opførelsen af Store Torv i samarbejde med NREP frem til det står færdigt i 2022, og Mahad Farah fra Innovater glæder sig over sammen med NREP at kunne styrke området yderligere.

- Hovedgaden Ruten er et naturligt samlingspunkt for beboerne, og vi er glade for at netop NREP, med deres fokus på social og mijømæssig bæredygtighed samt deres eksisterende tilstedeværelse i Tingbjerg, har ønsket at tage det fremtidige ansvar for områderne. Det har ligget os på sinde at finde en køber, hvis vision lægger sig op ad Boligselskaberne SAB og fsb samt Københavns Kommunes, siger Mahad Farah.

Ny lov: Byudvikling af boligselskaber og private. Konferencen afholdes d. 1. oktober 2020.

Wefood rykker ind i august
Samtidig med overtagelsen annoncerer den innovative og bæredygtige fødevarekæde Wefood, at de flytter ind i Bygården til august. Kæden, der drives af Folkekirkens Nødhjælp, bekæmper madspild ved at sælge de fødevarer med brudt eller forkert emballage eller som nærmer sig sidste salgsdato, som konventionelle supermarkeder ellers smider ud, og med frivillig arbejdskraft går overskuddet til de fattigste i verden – i 2019 var det 1,7 millioner kr. Jan-Martin Mikkelsen, Ansvarlig for Wefood, ser frem til at åbne ny butik og tror på, at Tingbjerg udgør er en god beliggenhed.

- Vi kan se, at der er en forbrugerrevolution i gang, hvor danskerne bliver mere og mere bevidste om, hvilken forskel de selv kan gøre i deres hverdag. Vi har haft nogle gode år med mange kunder og vil gerne udvide konceptet. Vi ser Tingbjerg som et interessant område med en spændende fremtid, og derfor åbner vi en butik her i august, siger han.

Albertslund - Store projekter - 17.000 nye borgere. Konferencen afholdes d. 12. november 2020.

Byudviklingschef for fsb og SAB, Lene Vennits er begejstret for, at Wefood kommer til Tingbjerg.

- Både det sociale ansvar og bæredygtighedsprofilen, som Wefood kommer med, er noget af det vi har stort fokus på med byudviklingen i Tingbjerg, så det er et super godt match, og virkelig godt set af NREP og Innovater, siger Lene Vennits.

Næste skridt i udviklingen af Tingbjerg bliver 10 private prøveboliger bag skolen, som NREP vil opføre inden for 1 år. Prøveboligerne skal vise, hvordan de kommende 500 private havehuse kommer til at passe ind mellem de eksisterende almene boliger i Tingbjerg.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse