En ansøgning til Plan & Miljøudvalget fra City Nord Retail Park, der ejes af direktør Bjarne Pedersen, giver ny næring til rygterne om, at Ikea er på vej med et varehus i Esbjerg.

Lokalplanen for området øst for det nuværende City Nord åbner for etablering af store detailhandelsbutikker, såkaldte megabutikker. Det nuværende City Nord med Bilka og en række mærkevarebutikker er på 22.000 kvm. Ifølge JyskeVestkysten kan Ikea være på vej med et varehus i området.

- Det må jeg jo slet ikke udtale mig om, men vi vil da være stærkt interesserede i, at Ikea lægger et varehus i Esbjerg, så vi får en butikstype, vi ikke har i forvejen, og så vi kan øge Esbjergs handelsopland i stedet for, at folk kører til Odense eller Aarhus, siger direktør i Pedersen Gruppen, Bjarne Pedersen.

NB! Esbjerg investerer 24 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2016.

Rygterne er genoplivet som følge af en ansøgning om 2 store udvalgsvarebutikker på henholdsvis mellem 5.000 og 8.000 kvm og mellem 15.000 og 40.000 kvm. Inklusive parkeringsarealer omfatter butikkerne 90.000 kvm.

Fuldt udbygget bliver City Nord Retail Park blandt de største sammenhængende handelsområder i Syddanmark. Ud over butikker giver lokalplanen for området mulighed for at opføre kontordomiciler i op til 6 etagers højde.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS