Ikano Bolig vil opføre omkring 300 boliger på den gamle rådhusgrund i Høje-Taastrup. De første boliger skal stå klar til indflytning i slutningen af 2024.

Ikano Bolig skal stå bag næsten 300 nye boliger på den gamle rådhusgrund i Høje-Taastrup. Bebyggelsen skal udgøre 30.000 kvm på den 100.000 kvm store grund, skriver Ikano Bolig.

De 300 boliger vil blive fordelt på etageboliger i 2-4 plan samt 1- og 2-plans rækkehuse. Som noget nyt vil Ikano Bolig bygge en række “generationshuse”, hvor 2 generationer i en familie eller 2 familier kan flytte ind i et 2-planshus.

– Det er en stigende tendens, at flere generationer gerne vil bo sammen og hjælpe hinanden, der hvor de kan i det daglige. Nu introducerer vi en række huse, som er designet til, at flere kan bo sammen og få glæde af hinanden, siger René Brandt, som er administrerende direktør for Ikano Bolig.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 6. september 2022.

Høje-Taastrup Kommune og Ikano Bolig har indgået en aftale om, at materialer fra det gamle rådhus skal bruges i opbygningen af et bydelshus, som Ikano Bolig etablerer i den nye bydel. Derudover vil der blive etableret et større parklignende fællesareal og en sø med fokus på biodiversitet.

Ikano Bolig forventer at gå i gang med rydning af området samt byggemodning i slutningen af 2022 på den nordlige del af grunden, som Ikano Bolig overtager i juli måned.

Overtagelsen af det sydlige område, hvor rådhuset ligger, forventes at ske omkring januar 2023. Planen er, at de første beboere flytter ind i slutningen af 2024, og at hele bydelen står færdig i løbet af 2026.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked