Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, Grundejerforeningen Ørestad City og By & Havn inviterer til en åben konkurrence om transformering af området ved Ørestad Bibliotek.

Hjørnet foran Ørestad bibliotek og skole i er et af de travleste steder i Ørestad, men når solen ikke lige skinner fra en skyfri himmel, er det få mennesker, der gør længere ophold der. Ifølge By & Havn skyldes det formentlig, at området ikke rigtig har karakter af en plads eller et opholdssted. Vindforholdene kan drille, og der mangler en årsag til at hænge ud.

Derfor selskabet sammen med Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Grundejerforeningen Ørestad City nu til en åben konkurrence om transformering af området.

- Der ligger noget af Københavns mest interessante, nyere arkitektur og infrastruktur i høj kvalitet med sivegaden, øerne i hovedkanalen og broen over kanalen lige udenfor Ørestad biblioteks hovedindgang. Det bliver spændende at se konkurrencedeltagernes forslag til endnu flere af byens lag. Jeg håber på nogle sjove og originale bud, som matcher kvaliteten i konkurrenceområdet og som inspirerer til fællesskab for de mange borgere, medarbejdere og brugere af området, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

NB! Udvikling af byrum - idé, eksekvering og perspektiver. Konferencen afholdes d. 10. september 2015.

Der er 3 præmier på højkant. Førstepræmien er på 15.000 kr., og der vil efterfølgende være mulighed for at få ideen realiseret. Andenpræmien er på 7.500 kr., og tredjepræmien er på 5.000 kr. Der nedsættes en jury, som forventes at finde vinderne i slutningen af juni 2015.

- Når vi opholder os i byens rum er det med til at styrke fællesskabet i byen. Derfor glæder jeg mig meget til at se gode ideer til, hvordan området foran biblioteket i Ørestad kan blive til et aktivt og eftertragtet rum i byen, siger minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen.

Konkurrencen arrangeres i samarbejde med Innosite, der er et initiativ af Realdania og Energistyrelsen med Dansk Arkitektur Center som operatør. Læs mere på Innosite.dk.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.