Byens Ejendom afholder konference om byudvikling og investeringsmuligheder i Viborg den 2. november 2016.

Viborg kom for alvor på verdenskortet, da Apple sidste år annoncerede placeringen af sit nye datacenter til 6,3 milliarder kr. ved Foulum 8 km fra Viborg centrum. Datacentret vil gøre Viborg interessant også for en række andre aktører, og Viborg Kommune har derfor afsat 5 millioner kr. årligt over de næste 3 år for at trække investeringer til kommunen via programmet ”Investeringsfremme Viborg”, som skal koordinere samarbejde med øvrige investeringsfremmeaktører, herunder Invest in Denmark og Vestdansk Investeringsfremme.

I følge Danmarks statistik vil Viborgs indbyggertal stige fra det nuværende 95.776 til 99.082 frem mod 2027 - en stigning på 3,5 procent. Det vil betyde boligbyggeri for 2 milliarder kr. Viborg får 248 nye arbejdspladser, når Civilstyrelsen, Taksationssekretariatet samt Natur- og Miljøklagenævnet og Forbrugerklagenævnet flytter arbejdspladser til byen som led i regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser. Dansk Byggeri har vurderet, at der vil blive behov for mindst 2.000 nye boliger i Viborg i 2020.

NB! Viborg udvikling og investeringer 2017-2027. Konferencen afholdes d. 2. november 2016.

Kommunen planlægger blandt andet en ny bydel med op til 700 nye boliger i Arnbjerg kun 4 kilometer fra centrum. Byggemodning for 10 millioner kr. til de første 40 boliger i Arnbjerg starter i efteråret 2016. Kommunen har udlagt boligområder også i Fristruphøj, mens der er grundsalg på erhvervsgrunde blandt andet ved Vestermarksvej, Randersvej og Lundborgvej.

Samtidig er der gang i andre store projekter som Viborg Baneby til over 600 millioner kr., udvidelsen af Regionshospitalet til 1,15 milliarder kr. og ny infrastruktur. Viborg har derfor et stort potentiale for at tiltrække virksomheder og skabe en positiv erhvervsudvikling, der kan danne grundlag for investeringer, arbejdspladser, større bosætning og dermed cementere Viborgs position som regional hovedstad.

Byens Ejendom vurderer, at der i de kommende år vil blive byudviklet for 15 milliarder kr. i Viborg. Konferencen om Viborg ser på de fremtidige udviklingsplaner og konkrete projekter, som har betydning for byens udvikling og fremtid. Læs hele programmet her.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND