Realdania, Urland og Institut for Center-Planlægning har i foråret 2020 sat gang i en undersøgelse i gang af butikslivet i de 8 danske byer.

Hvad betyder coronakrisen for handelslivet i Danmarks hovedbyer? For at belyse dét spørgsmål satte Realdania i foråret en undersøgelse i gang af butikslivet i de 8, danske byer: Randers, Horsens, Thisted, Vejen, Svendborg, Nakskov, Helsingør og Rønne.

Konkret blev åbningsforhold hos butikker, behandlere og serveringssteder i de 8 byer registreret. Første gang i maj 2020. De 2 efterfølgende registreringer sker i november 2020 og april 2021. De forskellige data bliver herefter sammenholdt med viden om lokale forhold, som er indhentet fra centrale aktører i byernes handelsstandsforeninger.

BUTIKS-udvikling i en ny tid. Konferencen afholdes den 11. november 2020.

Det er Urland og Institut for Center-Planlægning, som i fællesskab udfører undersøgelsen. Ud over at belyse konsekvenserne af coronakrisen for byernes handelsliv er formålet med undersøgelsen også at få større klarhed over handelslivets rolle, tilstand og organisering i byerne generelt.

- Den første registrering har vist os tegn på, at de tendenser vi allerede ser i forhold til øget nethandel samt øget konkurrence mellem bymidter og aflastningscentre, er accelereret under og efter coronanedlukningen i foråret. Overvågningen bekræfter blandt andet, at meget handel foregår decentralt langs byernes indfaldsveje og i erhvervsområder, hvor blandt andet havecentre og butikker med boligudstyr klarede sig godt under forårets coronanedlukning. I bymidterne var især små, lokale butikker og serveringssteder hurtige til at finde modeller for at holde åbent – fysisk og på nettet, siger Ditte Marquard Jessen, partner og projektchef hos Urland.

Læs mere om de foreløbige resultater af undersøgelsen her.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter