Selvom vi har set en opbremsning i handelsaktiviteten i 2022, er boligmarkedet på ingen måde gået i stå. Siden januar er der i gennemsnit solgt 6.500 boliger hver måned. Inflation og højere renter ændrer ikke på danskernes grundlæggende behov for at flytte, lyder det fra Nybolig.

Der er i gennemsnit solgt 6.500 boliger hver måned på det danske boligmarked siden årets begyndelse – eller hvad der svarer til 209 boligsalg om dagen. Og selvom det tal er noget lavere end de foregående 2 år, vidner det om et boligmarked, hvor der fortsat lukkes mange handler hver eneste dag.

- Kombinationen af stigende boligrenter, tiltagende inflation og højere energipriser har på hver sin vis påvirket markedsbevægelserne på boligmarkedet i 2022. Men selv ikke inflation og højere renter ændrer på danskernes løbende behov for at flytte, når livet tager nye drejninger. Derfor ser vi fortsat en fornuftig aktivitet i markedet, siger Peter J. Mattsen, administrerende direktør i Nybolig.

Jylland: Generationsskifte af ejendom. Kurset afholdes den 25. maj 2023.

Hos ejendomsmæglerkæden, der er blandt Danmarks største, forventer man, at boligsalget i sidste del af 2022 vil følge den typiske tendens for årstiden.

- Vinterhalvåret er typisk en lidt mere stille del af året, når det kommer til salg af boliger. Salget topper typisk henover påsken og den tidlige sommer. Der har i årene før pandemien i snit været omkring 5.000 bolighandler i november og i december, og mon ikke det også nogenlunde bliver niveauet i år, vurderer Peter J. Mattsen.

Selvom der blev solgt flere boliger i 2020 og 2021, indikerer de aktuelle handelstal på tværs af boligtyper og landsdele alligevel, at der er en fornuftig omsættelighed i markedet.

Parkeringsløsninger. Konferencen afholdes den 25. maj 2023.

- Købere og sælgere har skulle genfinde hinanden siden foråret, hvor der begyndte at blæse nye vinde på boligmarkedet. Men mange sælgere har efterhånden accepteret, at man med et mindre nedslag i prisen stadig kan lykkes med et effektivt boligsalg i det nuværende marked. Her er det væsentligt at nævnte, at langt de fleste boligejere har opbygget pæne friværdier henover de seneste år. For mange betyder et mindre nedslag derfor ikke det store i det samlede billede, siger Peter J. Mattsen.

De kommende måneder vil antyde, hvad vi kan forvente os af boligmarkedet i 2023.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse