Sidste år var vinderen en bygherre der udviklede ghetto-områder, i år bliver det en bygherre der går foran med bygningsændringer og -løsninger på corona-udfordringen.

Sidste år vandt Himmerland Boligforening Bygherreprisen 2019 ved løfte den udfordrede bydel Aalborg Øst. Prisen er et samarbejde med Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben.

Den nordjyske boligforening blev hædret for at kombinere et løft af boligområdet Kildeparken og dermed skabe en helt ny fortælling om det ellers udskældte Aalborg Øst.

Ole Nielsen, der har været direktør i boligforeningen i 17 år, har særligt kunne mærke at Bygherreprisen har åbnet op for nogle helt nye fællesskaber, som ikke har oplevet tidligere.

I sidste uge kunne direktøren bl.a. annoncere, at selskabet er blevet inviteret ind som partner i GreenHub Denmark, der er et partnerskab bestående af offentlige og private aktører, som arbejder med grøn innovation, bæredygtige forretningsmodeller og storskalatest. Iblandt sidder store mastodonter som bl.a. Aalborg Universitet, Dansk Industri, Erhverv Norddanmark og Aalborg Kommune.

Bygherreprisen bliver uddelt til Building Awards i november 2020. Awardshowet afholdes i samarbejde med Licitationen, og der uddeles 12 priser i alt.

Denne gang uddeles prisen til en bygherreorganisation eller et konkret projekt, som har demonstreret et særdeles ansvarligt samarbejde. Allerede nu kan man indstille kandidater til prisen, og kommunikationschef i Bygherreforeningen, Jesper Malm, forudser at de nominerede er nogle, der har taget særligt hånd om udfordringer med coronakrisen:

- Ansvarligt samarbejde er et meget aktuelt tema i byggeriet lige nu. De ukendte udfordringer stiller store krav til samarbejdets form, styrke og omfang, og det er nødvendigt, at bygherren tager et stort ansvar, hvis alle parter i byggeriet skal komme helskinnede igennem krisen. Vi håber at dem, der har haft et særligt fokus på det, bliver anerkendt for det, fortæller 

Alle kan indstille kandidater til Bygherreprisen ind til den 15. juni.

 


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter