Helt nye tal fra Boliga.dk viser, at det i 2017 i gennemsnit har taget over 200 dage at sælge de villaer og rækkehuse, der har været udbudt til salg med en af de 2 laveste energiniveauer: F eller G. De huse, der har ramt boligmarkedet med et A eller B, er solgt flere måneder hurtigere.

Som i det amerikanske karakter-system er det ikke helt ligegyldigt, om man får et A eller et G med sig, når huset skal sælges. Det viser nye tal fra Boliga.

- De huse, der har G-mærkningen er typisk ældre huse, hvor der ikke er lavet noget som helst ved noget som helst; vinduerne er gamle, og der er ikke isoleret, siger produktansvarlig for Boliga Tilstandsrapporter, Daniel Perell.

- Ældre huse kan ikke få de gode bogstaver. De vil typisk ikke få mere end et C, og det er simpelthen fordi, at de huse, der får A’er og B’er, kun er helt nye lavenergihuse, tilføjer han.

G er ikke bare den værste energi-klassificering på listen, det er også husene i denne gruppe, der i år har været absolut længst tid om at blive solgt. I gennemsnit er der nemlig gået knap 8 måneder, fra at mæglerne kunne stikke til salg-skiltet i jorden, til det kunne blive hevet op.

NB! Bæredygtig certificering af byggeri og ejendom. Kurset afholdes d. 14. november 2017.

Særligt i Region Syddanmark har sælgerne måttet væbne sig med tålmodighed. Her er der nemlig i gennemsnit gået 282 dage - altså over 9 måneder - fra første dag på det officielle danske boligmarked, til at handlen var endelig.

- Energimærket og energirapporten giver en indikation af, hvordan husets tilstand er, og hvad man kan gøre for at forbedre det, og derfor vil være mange ting at skulle lave i et hus med et dårligt energi-mærke, siger Daniel Perell.

Den bedst mulige karakter, A'et, er dog ikke nødvendigvis det bedste. I hvert fald ikke, hvis man alene ser på salgstiden på boligmarkedet. Boligas tal viser nemlig, at B-husene på landsplan er blevet solgt en uge hurtigere end A'erne. 142 dage er således, hvad der skulle til at få solgt B-villaerne i løbet af årets første 9 måneder.

Se hvor længe husene ligger til salg.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland