Salg af storparcel for 30 millioner kr. skal sikre finansiel dækning af de resterende arbejder i udviklingsområde, hvor byggemodningen samlet løber op i knap 140 millioner kr.

Hillerød Kommune har sendt byggemodning af etape 2 og 3 i udviklingsområdet Ullerød Nord i EU-udbud. Udbuddet har en anslået værdi af 80 millioner kr., fremgår det af udbudsmaterialet.

Etape 1 er anlagt med adgang fra Frederiksværksgade til storparcellen Triumfbuen. Triumfbuen blev i foråret 2017 solgt til Lind & Risør og en stor del er bebygget i parcellen, som fuldt udviklet skal rumme 50 huse.
 
I den nordøstlige del af udstykningen mod Tulstrupvej blev storparcellen Cirkelbuen i efteråret 2018 solgt til Ikano Bolig og byggemodningen påbegyndt. I forbindelse med salget blev det aftalt, at Stamvejen fra Tulstrupvej til Cirkelbuen skal være anlagt af Hillerød Kommune senest 1. juli 2020, så byggeri kan påbegyndes.

For at imødekomme dette og kommende salg foreligger der nu et samlet byggemodningsprojekt for Etape 2 (Den grønne kile) og 3 (Stamvej og stier) til udbud for den resterende del af Ullerød Nord.

- Vi har en tidsplan, som strækker sig over de næste par år, hvis samfundsudviklingen fortsætter. Og hvis den ikke gør, er nogle af projekterne lavet som optioner - der er faktisk 9 optioner i sagen. Det har vi gjort, fordi vi vil være sikre på, at der er penge nok - også hvis udviklingen går i stå, sagde formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, Dan Riise (V), da byrådet den 30. oktober besluttede at sende byggemodningen i udbud.

NB! Udstykning af grunde, ejendomme og ejerlejligheder. Kurset afholdes d. 23. april 2020.

- Hvis etaperne bliver solgt som forventet bliver det hele lavet, sagde han videre.

Den 1. etape blev byggemodnet for 25,5 millioner kr., og for at kunne udføre etape 2 og 3 er der behov for 90 millioner kr.
 
I forhold til at etape 2 og 3 er der i udbuddet indarbejdet optioner (PDF), som først bestilles, når der er bevillinger til disse klar. Forvaltningen har fundet mulige optioner knap 15 millioner kr. Optionerne består af stier, stikrydsninger, stibelægning, belægning på dele af Stamvejen og stibelysning. Herefter er en manglende bevillingsmæssig dækning på 7,6 millioner kr. i forhold til arbejderne, der udbydes.
 
I økonomiopstillingen er på nuværende tidspunkt indarbejdet et beløb på 11 millioner kr. til uforudseelige udgifter, ligesom licitationsresultat kan variere i forhold til prisoverslaget. Forvaltningen peger derfor på, at stillingtagen til bevillingsmæssig dækning afventer licitationsresultat og en nærmere detailvurdering af behovet for reservation til uforudseelige udgifter.
 
Sælges Amorbuen som planlagt for 30 millioner kr. i midten af 2020, vurderes det, at der vil være finansiel dækning til, at alle de resterende arbejder (optioner) for etape 2 og 3 kan igangsættes.
 
Resterende byggemodning beplantning, legepladser og uforudsete udgifter udgør 18,5 millioner kr. Denne del udføres efter at etape 2 og 3 er anlagt inklusive optioner.
 
Samlet sum for byggemodning udgør 134 millioner kr., som finansieres af kommunen samt 3,5 millioner kr., som finansieres af Hillerød Forsyning.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS