Kun 3 kommuner i hovedstadsområdet kræver ikke gebyr for byggesagsbehandling. En af kommunerne genindfører nu gebyret for at få nedbragt sagspukkel.

Hvidovre Kommune er sammen med Ballerup og Københavns kommuner de eneste kommuner, der ikke opkræver gebyr på byggesagsbehandling i hovedstadsområdet. Glostrup Kommune opkræver et fast gebyr på 1.000 kr., mens de andre kommuner opkræver timebetaling.

Hvidovre Kommune besluttede i 2016 at stoppe med at opkræve gebyr for behandling af ansøgninger om byggetilladelser. Gebyret blev på daværende tidspunkt fastsat efter timeforbrug, men politikerne i kommunen har nu besluttet at genindføre gebyret. Nu vil det dog være i form af et fast gebyr på 1.048 kr. Gebyrindtægterne skal anvendes til nedbringelse af sagsbehandlingstiderne i byggesagsafdelingen.

NB! Genanvendelse - byggematerialer. Konferencen afholdes d. 12. november 2019.

- Så vidt vi kan se på de indtægter, der har været, så vil det i hvert fald kunne give en medarbejder mere, sagde Hvidovre Kommunes borgmester, Helle Adelborg (S), på kommunalbestyrelsesmødet den 8. oktober 2019, hvor politikerne besluttede at genindføre gebyret.

Der kan alene opkræves byggesagsgebyr i de sager, hvor der træffes afgørelse med hjemmel i byggeloven eller bygningsreglementet. Der kan derfor som hovedregel ikke opkræves byggesagsgebyr for afgørelser, der træffes med hjemmel i anden lovgivning, eksempelvis planloven.

Det faste gebyr fastsættes i bekendtgørelse om gebyr på byggeområdet fastsat af Trafik- Bygge og Boligstyrelsen. Beløbet var i 2019 på maksimalt 1.048 kr. Beløbet reguleres én gang årligt per 1. januar efter pris- og lønindekset.

Kun Venstre og Konservative stemte imod at genindføre gebyr på byggesagsbehandling i Hvidovre.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS