Et konsortium bestående af Norcap, Future Hostels, Kant Arkitekter, Møller & Grønborg og Alectia står bag planen om at omdanne den 9.900 kvm store hovedbibiloteksbygning mellem Vestergade og Mølleparken til hostel, detailhandel og 70-100 boliger fordelt på i alt 13.000 kvm.

Teknisk Udvalg i Aarhus har ifølge Jyllands-Posten givet grønt lys til planerne om at omdanne det gamle hovedbibliotek til et hostel med 120 værelser samt 2.000 kvm detailhandel og 70-100 boliger.

Byggeriet må opføres i op til 6 etager, og der har været 25 indsigelser mod projektet. Derudover har Fællesrådet for Møllepark-Vestergade kvarteret faciliteret to underskriftsindsamlinger, én med 280 håndskrevne og én med 58 digitale underskrifter. Modstanden har blandt andet gået på skyggegener.

 NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 28. november 2018. 

- Det viser sig, at byggeriet ikke kunne indrettes anderledes, uden at det ville give for dårlige nye boliger i området. Vi ville få klumpet det hele sammen i gårdarealet. Det er en opvejning af, hvad der er værst, og i den sammenhæng er skyggegener til at leve med, ift. hvor store gener der vil være for alle andre brugere af området, siger SF's medlem af Teknisk Udvalg, Jan Ravn, til Jyllands-Posten.

Det gamle hovedbibliotek er opført i 1934 og blev i sin tid udbudt for en mindstepris for 55 millioner kr. Den endelig salgspris er ikke oplyst.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS