Nordisk NHL har solgt sin virksomhed med kalk og mørtel til Marlon-gruppen. Virksomheden har i snit tjent 1-2 millioner hvert år, så Byens Ejendom vurderer, at prisen ligger i niveauet 8-10 millioner.

Marlon Tørmørtel i Brændstrup ved Horsens har produceret Nordisk NHL ́s mørtler igennem de sidste 20 år. Men Marlon har manglet det direkte salgsled, og det har ejeren af NHL, Niels Nygaard, som har opbygget et godt forhandlernet i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Opskriften på NHLs kalk log mørtel er franskejet, St Astier, så selskabet er ikke begrænset af Skandinavien (Læs. Tyskland er et interessant marked).

I første omgang bliver virksomheden på Ærø, men i løbet af 2022-23 flytter salgsselskabet til fastlandet, nærmere bestemt op til Horsens-området, hvor den nye ejer bor.

Niels Nygaards rolle bliver at udbygge salget yderligere som salgsdirektør, skriver Ærø Dagblad, www.aeroedagblad.dk

Marlon Gruppen

Den Brændstrup-baserede Marlon Gruppen har produceret mørtel siden 1978, hvor Karl Ladegaard startede produktionen. I dag er det sønnen som driver firmaet.

Firmaet tjener gode penge: Hvert år er der 2-cifrede million-overskud, i det seneste regnskab for 2019 var overskuddet på 16 millioner.

Og det giver rent ud sagt fremragende at blande mørtler for afkastgraden er 40 %. Egenkapitalen er på 42 millioner.

Marlon gruppen ejes 90 % af den daglige leder Martin Laadegaard, mens de 10 % ejes af Lone Ladegaard.

Martin Laadegaard har også et ejendomsselskab som ejer tørmørtel-produktionens ejendomme, her er egenkapitalen på 16 millioner.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning