Odder Kommune har indgået en aftale med Hommelhoff-ejet selskab om at udvikle 6.000 kvm boliger og 1.500 kvm erhvervsbyggeri på havneareal i Hou.

Odder Kommune har indgået en aftale med det Hommelhoff-ejede selskab Færgebyen ApS om at udvikle et område på havnen i Hou. Området er på 15.000 kvm, og køberen får ret til at opføre 6.000 kvm boligbyggeri og 1.500 kvm erhvervsbyggeri på arealet. Handlen er betinget af, at byrådet godkender en lokalplan for hele området.

- Jeg er rigtig glad for, at der har været interesse for at bygge noget nyt og spændende på havnearealet i Hou. Projektet Færgebyen er det helt rette for Hou, fordi der bliver taget hensyn til den autentiske stemning, som er så dejlig ved Hou, og samtidig bliver der plads til at tænke helt nyt og anderledes, siger borgmester Uffe Jensen i en pressemeddelelse.

- Jeg hæfter mig også ved, at lokale aktører og borgere bliver inddraget i processen, og det, synes jeg, er nødvendigt for at få det helt rigtige projekt for Hou. Desuden tager udbudsmaterialet udgangspunkt i den helhedsplan, som Hou-borgerne aktivt har bidraget til, siger Uffe Jensen.

Det er et enigt byråd, der har valgt projektet "Færgebyen" blandt de 2 tilbud, der kom på havnearealet. Færgebyen blev valgt, fordi det bedst opfylder de kriterier, som Odder Kommune opstillede for området. Det handler om at understøtte et godt havne- og byliv med en mangfoldig anvendelse og en stærk arkitektur.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 27. november 2019.

Tanken er også, at Hou Havn skal udvikles som en destination for hele Odder Kommune og for turister. Det har også været afgørende, at projektet sikrer et samspil med de eksisterende aktiviteter og virksomheder omkring havnen, herunder lystbådehavnen, Egmont Højskolen, Hou Maritime Idrætsefterskole og hele lokalsamfundet Hou.

Færgebyen ApS er en del af CBH koncernen, der igennem Domis har stor erfaring med ejendomsudvikling fra en lang række store projekter primært i Aarhus.

Udviklingen af Færgebyen er et samarbejde mellem køberen og tegnestue Flæks ud fra mottoet "mennesker før bygninger".

- Vi er stolte af, at byrådet i Odder Kommune har valgt os og vores projekt "Færgebyen". Vi glæder os til at fortælle mere om projektet og inddrage borgerne, og derfor inviterer vi til et offentlige møde, hvor hele byggeriet bliver præsenteret. Selv om vi ikke er en lokal virksomhed, så føler vi en stærk tilknytning til Odder Kommune, og vi har fulgt udvikling i Hou i mange år. Nu glæder vi os til for alvor at blive lokale og være med til at skabe de bedste rammer for et rekreativt liv i Hou, siger Nicolai Hommelhoff, der er medstifter og partner i Domis.

Odder Byråd er blevet præsenteret for begge projektforslag forud for beslutningen om at indgå aftale med Færgebyen ApS, der blev truffet af et enigt byråd torsdag den 31. oktober 2019 på et lukket punkt på byrådsmødet. Byrådsmedlem Torben Sørensen (V) deltog ikke i behandlingen af sagen, da han blev erklæret inhabil.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS