Et 47.000 kvm stort areal, som blandt andet omfatter en gammel landbrugsskole, der ejes af kristen menighed, skal efter planen omdannes til en ny bydel med 550 bæredygtige boliger.

Ifølge Dagbladet Holstebro-Struer ejer Brunstad Kristne Menighed jorden omkring den gamle landbrugsskole, der ligger på Skivevej i den østlige del af Holstebro og omkring 1,5 kilometer fra bymidten.

Politikerne i byrådet i Holstebro Kommune har vedtaget en lokalplan for området, som også omfatter beboelsesejendommene Skivevej 116, Skivevej 118 og Mads Bjerres Vej 13.

JYLLAND: TRÆ-byggeri - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 2. december 2021.

- Jeg ser det på en måde som en fremtidens Christiania. På den gode måde. Det bliver en lille landsby i byen, hvor man giver muligheder for nogle nye boformer, siger borgmester i Holstebro Kommune, H.C Østerby (S), til avisen.

Den nye bydel, kaldet Bakkegårdene, skal strække sig over et areal på 39.000 kvm. Bestyrelsesformand for Brunstad Kristne Menighed, Maibritt Nielsen, fortæller til Dagbladet Holstebro-Struer, at en investor står klar til at overtage området.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 17. november 2021.

- Jeg kan ikke sige så meget om det endnu, men vi ligger i forhandlinger, hvor vi mangler at få de sidste formalia på plads, og så kan vi forhåbentlig snart melde noget ud, siger Maibritt Nielsen til avisen.

Området forventes udviklet i flere etaper. Planen området tager sit afsæt i Visionsoplæg og Strukturplan for Bakkegårdene, udarbejdet af Årstiderne Arkitekter (Sweco Architects) og Bo Christensen, på vegne af Brunstad Kristne Menighed.

Jylland: Moms og skat ved ejendomsprojekter - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes den 7. oktober 2021.

Efter planen skal der både være plads til parcel- og rækkehusbebyggelse samt etageboliger. Dertil kommer lettere erhverv, undervisning, institution, forsamlingshus, sport- og fritidsfaciliteter og andre funktioner, som passer naturligt ind i området.

I områdets vestlige del ved Skivevej kan der desuden etableres en dagligvarebutik. Det er ikke hensigten, at der skal etableres en traditionel dagligvarebutik, men noget i retning af en lokal brugsforening, som måske også kan fungere som en lokal handelsplads for råvarer dyrket af beboerne og omkringliggende fødevareproducenter, fremgår det af lokalplanen.

Jylland: FINANSIERING af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 25. august 2021.

Eksisterende bygninger i form af et drivhus og en boligejendom på Mads Bjerres Vej 13 skal efter planen bevares og indarbejdes i den nye bydel.

Lokalplanen for området, som byrådet vedtog den 18. maj 2021, er en rammelokalplan, som altså ikke er byggeretsgivende. Der skal således udarbejdes mere detaljerede og byggeretsgivende lokalplaner for de enkelte etaper, efterhånden som bydelen udbygges.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS