Holscher Nordberg Architecture and Planning og den færøske tegnestue SNA er i samarbejde med LBF og SMJ ingeniører udvalgt som 1 af 2 vindere i konkurrencen om Stóratjørn – et nyt byområde på 800.000 kvm, der skal udvikles i Tórshavn.

Indbyggertallet på Færøerne er de seneste år vokset markant, hvilket især mærkes i hovedstaden Tórshavn. På den baggrund indbød Tórshavnar Kommuna i starten af 2020 til en byplankonkurrence om udviklingen af hovedstadens næste store byområde “Stórutjørn”. Det nye byområde på 800.000 kvm skal indeholde en blanding af boliger, butikker, erhverv og offentlige funktioner.

7 teams søgte om deltagelse og 4 teams med en blanding af danske og færøske tegnestuer blev udvalgt til konkurrencen, som blev afgjort i går i Tórshavn. Her havde en enig dommerkomite udvalgt 2 ligeværdige vindere af konkurencen. De 2 vindende forslag var fra Team SNA + Holshcer Nordberg samt Team MAP arkitektar.

- Efter at have arbejdet med byplanlægning i både Danmark, Norge og Sverige er vi utroligt begejstrede for nu også at arbejde på Færøerne. Det understreger vores skandinaviske fokus og mangeårige arbejde med byplanlægning i nordisk kontekst, siger partner i Holscher Nordberg, Nils Holscher.

De 2 udvalgte vinderprojekter tager begge udgangspunkt i en landskabelig tilgang, hvor mest muligt af den følsomme færøske natur bevares. Med projektet “Stóratjørn – Oyggjar á hieði” (øer på heden) har Holscher Nordberg og SNA skabt en helhedsplan for det nye byområde med en helt ny tilgang til, hvordan man kan bosætte sig i landskabet med fokus på naturværdi i uderummene og stærke fællesskaber i bebyggelsen.

De 4 udvalgte teams i konkurrencen var:

En enig dommerkommite udvalgte 2 ligeværdige vindere af konkurencen som nu skal arbejde tæt sammen med Tórshavnar Kommuna om udviklinge af en helhedsplan for det nye byområde.

Mere info om konkurrencen og offentliggørelsen i går eftermiddags i Torshavn kan ses på Tórshavnar Kommunas hjemmeside hvor dommerbetænkningen og de øvrige forslag også kan downloades.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS