Boligselskaber, entreprenører og private bygherrer ombygger, renoverer og nybygger i stor stil i Holstebro for tiden. Alene i april måned steg antallet af byggeansøgninger med 20 procent i forhold til samme tid sidste år. Byggeri og Ejendomme har siden 2017 opgraderet indsatsen på området med 2 stillinger.

Borgere og virksomheders ønsker til byggeri i Holstebro Kommune er mere individuelle end tidligere, og afdelingen Byggeri og Ejendomme tager derfor nye metoder i brug for at hjælpe ansøgerne hurtigere på vej med byggetilladelserne.

- Hvis kommunen i starten af ansøgningsprocessen får præcise oplysninger og de nødvendige dokumenter fra ansøgerne, forkorter dette sagsbehandlingstiden, og det er både kommunen og bygherrerne selvfølgelig interesserede i under perioder med stort pres på, siger Kirsten Andersen, der er afdelingschef for Byggeri og Ejendomme.

Derfor er dialog og mere hjælp til den digitale ansøgningsdel noget af det, afdelingen prioriterer for at sikre et bedre forløb - og dermed forkorte vejen til en byggetilladelse. I de mere komplekse byggesager anbefaler afdelingen, at husbyggere og håndværkere kommer forbi til en forhåndsdialog for at gennemgå projektet og aftale nærmere om sagens videre forløb.

NB! Holstebro investerer 9 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. september 2018.

- Begge initiativer skal sikre et mere smidigt forløb og forhindre, at ansøgerne misser vigtig information eller dokumentation på grund af byggeansøgningens karakter og særlige udfordringer, siger Kirsten Andersen.

Byggelysten stiger
Den aktuelle byggeaktivitet er væsentligt højere end normalt i Holstebro. Især ansøgninger om 1-familiehuse fra nye grundejere fylder godt op blandt byggesagerne.

Kommunen har i årets første 6 måneder solgt 50 byggegrunde i Holstebro, Ulfborg, Vinderup, Krunderup, Borbjerg, Sønder Nissum og Tvis. I 2016 og 2017 solgte kommunen omkring 65 byggegrunde hvert år.

Det gennemsnitlige antal sager i byggesagsafdelingen fra 2015-2017 var på 1.535 om året.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS