Himmerland Boligforening er netop blevet offentliggjort som vinder af The European Responsible Housing Awards 2022, der belønner aktører, som gør en særlig indsats inden for byudviklingsprojekter. Himmerland Boligforening modtager prisen for omdannelsen af Kildeparken samt den overordnede omdannelse af det østlige Aalborg foran projekter i Barcelona, Milano og Bologna.

Aalborg Øst har de seneste år gennemgået en omfattende omdannelse fra udsat boligområde til levende bydel. Det er Himmerland Boligforening, der står bag store dele af udviklingen, og nu belønnes boligforeningen således med den prestigefyldte europæiske social housing-pris til The European Responsible Housing Awards 2022 for det store arbejde, som i faglige kredse omtales ”Aalborg-modellen”.

- Vi har svært ved at få armene ned. Vi er utroligt stolte over at modtage international hæder af denne kaliber for omdannelsen af Aalborg Øst, der nu med rette kan betegnes som et af verdens mest succesfulde byudviklingsprojekter. Vi håber, at tilgangen kan inspirere til tilsvarende udviklingsprojekter i dansk såvel som international kontekst, lyder det fra direktør i Himmerland Boligforening Ole Nielsen.

Himmerland Boligforening modtager prisen for omdannelsen af området ved Kildeparken og den samlede udvikling i det østlige Aalborg. Projektet omfatter blandt andet en større renovering af i alt 1.100 boliger med et særligt fokus på at løfte og mangfoldiggøre bydelen.

Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 27. april 2023.

Området råder i dag over mere end 30 forskellige boligtyper og kan således imødekomme flere behov fra eksisterende såvel som nye beboere. Himmerland Boligforening har ligeledes opført et sundheds- og kvartershus i Kildeparken med mere end 1.000 daglige besøgende.

- Udviklingen i Aalborg Øst er et godt eksempel på, hvordan man kan skabe varige forandringer gennem inddragelse af borgere og en holistisk tilgang til samarbejder på tværs af aktører. Denne nytænkende strategiske tilgang til byudvikling har således skabt varige ændringer gennem en inkluderende bottom-up approach, som har imponeret juryens medlemmer, lyder begrundelsen fra juryformand Barbara Steenbergen.

Byudviklingsplanen for det østlige Aalborg er flere steder blevet beskrevet som et af de bedste eksempler på omdannelse af udsatte boligområder i dansk kontekst og blev i 2019 hædret med Bygherreprisen og Byplanprisen sammen med Aalborg Kommune.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse