4 millioner kr. Det er den pris, Herning Kommune og Blå Kors Danmark er nået til enighed om for ejendommene Bethaniagade 26-30 midt i Herning. Mandag 11. juni 2018 nikkede et enigt Økonomi- og Erhvervsudvalg i Herning Kommune til forhandlingsresultatet.

Herning Kommune er nået til enighed med Blå Kors Danmark om prisen for at købe de ejendomme i Bethaniagade i Herning, som blandt andet huser Varmestuen.

I dag holder blandt andet Varmestuen og herberg til på adresserne i Bethaniagade. Men bygningerne er udtjente. Herning Kommune ønsker at overtage ejendommene, rive de nuværende bygninger ned og opføre nye og tidssvarende faciliteter for de udsatte borgere i kommunen. Nybyggeriet skal huse både et bo- og aktivitetstilbud og såkaldt skæve boliger. Blå Kors skal også i fremtiden medvirke til driften.

Til prisen på 4. millioner kr. kommer altså udgiften til nedrivning af de eksisterende bygninger. En udgift, som Kommunale Ejendomme har vurderet til cirka 1,75 millioner kr. Den samlede pris for kommunen ligger altså tæt på de 6 millioner kr., når der også medregnes de sædvanlige udgifter til tinglysning og advokat.

Nu gør vi noget ved rammerne
- Jeg er glad for, at vi nu er nået til enighed med Blå Kors om en aftale. Nu kan vi komme i gang med at gøre noget ved de utidssvarende rammer. Nogle af vores mest udsatte borgere tilbydes i dag udslidte og forældede lokaler, og det er ikke værdigt. Samtidig trænger området til at blive byfornyet, siger Lars Krarup, Herning Kommunes borgmester.

NB! Holstebro investerer 9 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. september 2018.

Forud for detailplanlægningen er håbet, at nybyggerierne kan slå dørene op om cirka 2 år. Også ude-arelerne skal der tænkes nyt omkring, så gademiljøet bliver så roligt som overhovedet muligt, også med tanke på naboerne.

Når byrådet har godkendt handlen endeligt, går arbejdet i gang med at fastlægge, hvordan det kommende byggeri skal se ud, og hvordan det præcist skal indrettes. Herning Kommune og Blå Kors Danmark forventer inden årets udgang at kunne præsentere de første skitser og forslag.

- Jeg er glad for, at vi nu er kommet et stort og meget vigtigt skridt videre i bestræbelserne på at forny og forbedre faciliteterne i Bethaniagade i Herning, siger Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark.

- Nu imødeser jeg med spænding det kommende detail-arbejde og de næste trin i samarbejdet med Herning Kommune.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032