Fremtidens MCH - TimeWorld har en budgetramme på 600 millioner kr., men mandag blev de første penge fundet, da Herning Kommune besluttede at bevillige 150 millioner kr. til projektet.

MCH koncernens projekt, Fremtidens MCH – TimeWorld, er gået ind i en ny fase. En konkurrence skal nu føre til bud på de oplevelser, der i fremtiden skal være omdrejningspunktet i en ny international oplevelsesattraktion i Herning. Attraktionen skal som det eneste oplevelsesunivers i verden lege, eksperimentere og udforske tid.  En del af det samlede projekt er samtidig en opdatering af infrastrukturen og den fysiske organisering i Messecenter Herning
 
- Tiden er inde til at projektet tager fysisk form. Derfor har vi nu sat en konkurrence i gang, hvor anerkendte designvirksomheder skal give bud på, hvordan begrebet tid konkret skal blive til spændende, sjove og lærerige attraktioner i Fremtidens MCH - TimeWorld, fortæller administrerende direktør i MCH, Georg Sørensen.

Ideen om turistattraktionen TimeWorld stammer helt tilbage fra den visionsplan for MCH (Vision 2025), som Georg Sørensen præsenterede for 14 år siden. Planen indeholdt en række faser, hvoraf flere allerede er blevet virkelighed. Det gælder eksempelvis Danmarks største søjlefrie Hal M, fodboldstadionet MCH Arena og multiarenaen Jyske Bank Boxen. Den næste fase er altså oplevelsesattraktionen TimeWorld, som nu for alvor skal til at tage form.

NB! Byudvikling for 23 milliarder i Esbjerg. Konferencen afholdes d. 9. april 2015.
 
- Det er en ny type attraktion, der kombinerer det bedste fra forlystelsesparker, museer og eksperimentarier og kombinerer sjov, leg og læring, fortæller Georg Sørensen.
 
Ud over at være en oplevelsesattraktion indeholder Fremtidens MCH - TimeWorld projektet også flere andre elementer, heriblandt en opgradering af de eksisterende områder og faciliteter hos MCH.

Selvom der altså nu er fundet 150 millioner kr., er der dog stadig lang vej til målet. Nu går et målrettet arbejde i gang med at finde yderligere partnere, der kan se mulighederne i et enestående oplevelsesunivers koblet sammen med alt det andet, Herning har at byde på.
 
Attraktionen forventes at kunne tiltrække 250.000 årlige gæster, og hvis Fremtidens MCH – TimeWorld bliver til virkelighed, vil det få stor betydning - ikke bare for Herning, men hele landet.
 
- Det vil give et boost til turismen i hele Danmark. Lokalt og regionalt vil det også smitte af på eksempelvis hoteller og restaurationer foruden de jobs, projektet vil skabe. Så projektet vil være et fantastisk løft for byen og faktisk hele landet, fortæller Georg Sørensen.

Designet af de konkrete oplevelser, som gæsterne i fremtiden skal kunne opleve i Fremtidens MCH - TimeWorld, skal være klar i løbet af foråret 2015.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning