Der har været markant vækst i storbyturismen gennem de seneste 10 år, men med en omsætning på knap 33 milliarder kr. er det ikke det største forretningsområde i dansk turisme.

Kyst- og naturturismen er med 38,2 millioner overnatninger – svarende til 71 procent  af alle overnatninger i 2018 - det største forretningsområde i dansk turisme. Antallet af overnatninger inden for kyst- og naturturismen er steget med 11 procent fra 2008 til 2018.

Kyst- og naturturismen tegner sig med en omsætning på 61,6 milliarder kr. for 48 procent af den samlede turismeomsætning.

- Turismen er et vigtigt erhverv i Vandkantsdanmark. Det er lige fra den nordjyske vestkyst til Bornholm, at turismen er med til at skabe vækst og arbejdspladser. Vi skal derfor fortsat udvikle kyst- og naturturismen, så vi kan følge med konkurrenterne, og så manglende investeringer ikke bliver en bremse for væksten, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

NB! Ferieparker og nye udviklingsmuligheder af campingpladser fra marts 2019. Konferencen afholdes d. 1. september 2020.

Erhvervs- og mødeturismen står med 33,5 milliarder kr. for 26 procent af omsætningen Og storbyturismen står med 32,9 milliarder kr. for 26 procent. Storbyturismen med 8,2 milloner overnatninger og erhvervs- og mødeturismen med 7,5 millioner overnatninger står henholdsvis for 15 og 14 procent af overnatningerne i 2018.

Antallet af overnatninger inden for storbyturismen er steget med 105 procent fra 2008 til 2018, mens antallet af overnatninger inden for erhvervs- og mødeturismen er steget med 20 procent i samme periode.

Udenlandske turister stod for 51 procent af det samlede antal overnatninger i 2018. Antallet af udenlandske overnatninger i Danmark steg samlet set med 3,4 procent fra 2017 til 2018.

Antallet af overnatninger foretaget af udenlandske turister fra Europa steg med 2,8 procent, og antallet af overnatninger foretaget af udenlandske turister fra lande uden for Europa steg med 9,6 procent. Tyske turister stod for 57 procent af alle udenlandske overnatninger i Danmark i 2018.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.