Danmarks 10 rigeste er alle milliardærer, men kun 2 af dem bor på den nordsjællandske kyst mod Øresund. De øvrige bor spredt ud over hele landet - med en enkelt afstikker til Sverige.

Boligsiden Boliga har ud fra Berlingske Business' 2016-opgørelse over de rigeste familier lavet en gennemgang af, hvor de 10 rigeste familier bor. De fleste er blevet ved deres hjemstavn.

1. Familien Kirk Kristiansen. Formue: 145,7 milliarder kr.

Familiens overhoved Kjeld Kirk Kristiansen bor i Billund. Byen, hvor hele klods-eventyret i sin tid begyndte. Og hvis man har fundet noget, der fungerer, hvorfor så skifte det ud? Kjeld Kirk Kristiansen købte sin villa i byen tilbage i 1976 for bare 760.000 kr.

Siden er den steget i værdi, og den seneste offentlige vurdering lød på lidt over 5 millioner kr. for de 480 kvm bolig.

2. Familien Holch Povlsen. Formue: 39 milliarder kr.

Tøjfamilien er glade for godser.

Firmaer, der tilhører familien, ejer således både Gyllingnæs i Odder og Constantinsborg ved Aarhus.

Gyllingnæs kostede familien 55 millioner kr. Det blev købt for mere end 20 år siden - nemlig i 1995 af Troels Holch Povlsen.

NB! Finansiering af ejendom. Konferencen afholdes d. 21. februar 2017.

Hans søn og næste generation i familieimperiet, Anders Holch Povlsen, bor på godset Constantinsborg, der ligger i Aarhus. Desuden ejer han i følge de engelske medier en del jord og flere godser i blandt andet Skotland.

3. Familien Louis-Hansen. Formue: 37,2 milliarder kr.

De har tjent deres penge på medicinske hjælpemidler, men de mange penge har ikke fået Coloplast-ejeren Niels Peter Louis-Hansen til at leve et omskifteligt boligliv.

Han har boet i den samme villa siden 70'erne, hvorfra der er udsigt til havet. Villaen er 413 kvm stor og ligger i den nordsjællandske by Vedbæk, skriver Boliga.

4. Lars Larsen. Formue: 27 milliarder kr.

"Jysk"-rigmanden Lars Larsen har mere end 22 ejendomme registreret i sit navn.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Konferencen afholdes d. 7. marts 2017.

Selv bor han nær vandet i Silkeborg. Hans bolig på Svejbæk Søvej er på 311 kvm, og han købte ejendommen tilbage i 1992. Dengang betalte han og hustruen Kristine 2,75 millioner kr. for ejendommen.

5. Familien Clausen. Formue: 15,5 milliarder kr.

Jørgen Mads Clausen, søn af stifteren, er formand i Danfoss, der har gjort familien til den femte-rigeste i landet. Han bor i Sønderjylland - nærmere bestemt Sønderborg - og han har masser af plads. Villaen er nemlig på 1.060 kvm.

Dertil ejer han blandt andet en 111 kvadratmeter stor lejlighed ved søerne i København, et sommerhus i Vejers Strand og en landejendom i Varde.

6. Hanni Toosbuy Kasprzak. Formue: 13.5 milliarder kr.

3,45 millioner kr. Det betalte Ecco-dronningen Hanni Kasprzak i 1997 for sit 362 kvm store hestestutteri i Haderslev. Samme år købte hun et sommerhus på 96 kvm i Aabenraa for den nette sum af 1.2 millioner kr.

7. Ane Uggla og familien efter Mærsk Mc-Kinney Møller. Formue: 9,7 milliarder kr.

Arvtageren efter den nu afdøde Mærsk Mc-Kinney Møller har i i offentligheden primært været datteren Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla. Hun bliver på Business.dk's opgørelse sat i spidsen for familien.

Anne Uggla bor i en lejlighed i den eksklusive bydel Östermalm i Stockholm, og så ejer hun flere boliger i Danmark. Det er blandt andet en 128 kvm stor lejlighed ud mod vandet i nærheden af Amalienborg og et sommerhus i Skagen.

8. Bent Jensen. Formue: 9,5 milliarder kr.

Når han en sjælden gang dukker op i medierne, er det ofte med etiketten: den ukendte milliardær.

Og Linak-ejeren har da heller ikke ladet sig friste af de muligheder, milliarderne kan give. Han bor ifølge Boliga stadig i en villa på 348 kvm i Nordborg på Als, og de andre ejendomme han ejer, ligger alle i nærheden: nemlig i Sønderborg.

9. Niels Thorborg. Formue: 8,7 milliarder kr.

L’easy-ejeren bor i på en af Odenses mest mondæne adresser: Langelinie.

Adressen er i Hunderup-kvarteret, og her bor Niels Thorborg i en 333 kvm stor villa. Senest blev ejendommen i 2015 vurderet til at være 10,9 millioner kr. værd.

10. Familien Foss. Formue: 8,2 milliarder kr.

Fjerde generation i Foss, der producerer analyseudstyr til fødevareindustrien, er Peter Foss.

Han bor i Charlottenlund i en villa på 322 kvm. Desuden ejer han en lejlighed på Østerbro i København og et sommerhus i Gilleleje.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS