Der er fart på udviklingen af Stigsborg i Nørresundby, hvor endnu en investor har tegnet sig som køber af det hidtil største byggefelt i bydelen. Byggefeltet på hele 13.100 kvm skal de kommende år fordeles på lejligheder og erhvervsbyggeri tæt på Stigsparken og det kommende Børne- og Ungeunivers.

Der er gang i udviklingen af det 540.000 kvm store Stigsborg-område i Nørresundby nord for Aalborg. Nu har en jysk investor, der ønsker at være anonym, underskrevet kontrakt på køb af byggefelt B13, der grænser op mod det grønne område Stigsparken og det kommende Børne- og Ungeunivers.

Byggefeltet råder over 13.100 kvm og er således det hidtil største byggefelt, der er solgt på Stigsborg.

- Det er meget glædeligt, at der er interesse fra investorerne i Stigsborg-bydelen, som i disse år for alvor er ved at tage form. Den nye investor har ambitiøse planer for grunden, som passer godt ind i de øvrige planer for området. Projektet er i øjeblikket i fuld gang med at blive tegnet, og detaljerne for byggeriet drøftes således nøje i denne tid, lyder det fra direktør Anton Hessellund fra byudviklingsselskabet Stigsborg P/S, der er ejet af Aalborg Kommune, PFA Pension og A. Enggaard.

Jylland: Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 14. juni 2022.

Over de kommende år har den jyske køber sammen med A. Enggaard planer om at opføre 155-165 boliger fordelt på 11.900 kvm, mens de resterende kvm skal bestå af erhverv. Lejlighedstyperne varierer fra 2- til 4-værelseslejligheder, der spænder fra 60 til 105 kvm. Bebyggelsen skal efter planen udformes som en klassisk karrébebyggelse med gårdrum i midten.

Det er erhvervsmæglerfirmaet Metropol Erhverv, der har formidlet handlen, og ifølge partner Kim Christensen er der generelt stor interesse for Stigsborg-området.

- 2021 var rekordår for ejendomstransaktioner i Danmark, og generelt oplever vi stor efterspørgsel på blandt andet boligudlejnings- og projektejendomme, og der er ingen tvivl om, at Stigsborg er et ambitiøst byudviklingsprojekt, der stemmer godt overens med den efterspørgsel, vi ser hos investorerne, siger Kim Christensen.

Jylland: Sådan bliver moms og ny skat for ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 22. september 2022.

Med salget af byggefelt B13 er over halvdelen af de 200.000 kvm i etape 1 på Stigsborg enten solgt eller reserveret. Denne etape rummer blandt andet det grønne område Stigsparken, den nye folkeskole Børne- og Ungeuniverset, som også skal fungere som bydelshus for hele området, samt indkøbsmuligheder, erhverv og meget mere.

Parterne forventer, at byggeriet står klar i løbet af 2025.

Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 20 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 kvm til 7.500 indbyggere. Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt town houses/rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv vil også få plads i området.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS