Varde Kommune har med støtte fra Realdania samt arkitektfirmaerne Norrøn og Entasis fået udarbejdet helhedsplanen "Vadehavet til Varde". Ud over et hotel skitseres et boligområde på 25.000 kvm.

Den strategiske helhedsplan Varde til Vadehavet er ifølge JyskeVestkysten er et idéoplæg til at få Varde by mere bundet sammen med Varde Å. Mellem Slotsgade og Engdraget rummer helhedsplanen forskellige scenarier for, hvordan handelsskolegrunden kan bebygges med boliger og hotel på samlet 9.500 kvm.

I et scenarie foreslåes et hotel med 224 værelser, og i et andet foreslåes et hotel med 150 værelser samt 53 boliger. Preben Friis-Hauge, der er formand for plan og teknik i Varde, er ifølge JyskeVestkysten ikke begejstret for idéen, men til gengæld er han positiv over for idéen om boliger på Engdraget med udsigt ud over Varde Ådal og Varde by.

NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

- Alle lagerbygninger ved posthuset skal vige pladsen. Det er en spændene ting at omkranse Nationalpark Vadehavet med boliger, siger Preben Friis-Hauge til JyskeVestkysten.

Mange af bygningerne nord for nationalparken på et stort godsbaneareal ud til jernbanen er ifølge helhedsplanen ikke længere i brug og i dårlig stand. En vejomlægning vil her kunne give mulighed for at skabe et urbant boligområde på 25.000 kvm.

Helhedsplanen bygger på 5 overordnede greb - "Tærsklen", der er et formidlingsspor mellem købstad og nationalpark, "Vadehavsbadet", der er en attraktion for borgere og besøgende, "Byfortætning" i form af bebyggelser i byens sprog,  "Byudvikling" ved boligområdet på kanten af nationalparken, og endeligt "Rekreative forbindelser" i form af grønne ruter i naturen.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.