Kommune får lov til at låne 20 millioner kr. til havneudvidelse, som dermed rykker nærmere. Rådgivning og totalentreprise er derfor snart på vej i udbud.

Ærø Kommune har ifølge Fyens.dk fået lov af Indenrigsministeriet til at låne 20 millioner kr. til bevillingen til udvidelsen af Søby Havn. I alt støtter kommunen projektet med 44 millioner kr., mens staten støtter med 75 millioner kr. 

- Det er rigtig positivt. Med de her 20 millioner er vi rigtig godt på vej mod at sikre finansieringen, siger kommunens borgmester Ole Wej Petersen (S) til avisen.

- Vi arbejder benhårdt på at låne de sidste 12 millioner i 2021 og 2022, og jeg er overbevist om, at vi får det på plads, siger han ligeledes.

NB! Femerntunnelen: Investeringer og ejendomsudvikling. Konferencen afholdes d. 21. november 2019.

Projektet med havneudvidelsen i Søby Havn beløber sig til i alt 164 millioner kr. Udvidelsen af havnen vil betyde, at Søby Værft kan bygge en tørdok, der kan tage skibe på op til 150 meter – i dag kan værftet tage skibe på op til 115 meter.

Planen er, at havneudvidelsen står færdig i 2023, og projektet ryger snart i det første af i alt 2 EU-udbud. Først skal det i rådgiverudbud, der efterfølges af et totalentrepriseudbud senere i projektfasen.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS