Beboerne på Langelinie Allé har i Voldgiftsretten vundet en sejr over ejendomsselskabet Harbour P/S, som By & Havn, Pension Danmark og ATP Ejendomme står bag. Selskabet skal dermed være medlem af 2 grundejerforeninger, hvilket vil give en ekstra årlig udigft på 410.000 kr. for selskabet.

Hvis Harbour P/S opfører det planlagte kontorhus på mellem 29.000 og 31.000 kvm på Langeliniespidsen, skal selskabet betale 410.000 kr. om året til Grundejerforeningen Langelinie, hvilket svarer til 40 procent af grundejerforeningens årlige budget. Det skriver Østerbro Avis.

Selskabet mente, at det var nok at være medlem af en grundejerforening, som dækker både molen og spidsen, men Voldgiftsretten har besluttet, at de også skal være medlem af grundejerforeningen på Langelinie Allé, hvis de også skal bygge det planlagte kontorhus.

NB! Nordhavn - de store projekter 2018-2035. Konferencen afholdes d. 4. september 2018.

- Vi syntes ikke, at det var rimeligt at være medlem af 2 grundejerforeninger på en gang. Man rydder jo kun sne en gang, siger Michael Nielsen, direktør i Harbour P/S, til avisen.

I lokalplanen for det Steven Holl-tegnede projekt kræves det, at de 2 grunde skal have deres egen grundejerforening, som ejerne er forpligtede til at være medlem af. Men Voldgiftsretten har altså slået fast, at de også skal være med i den fælles grundejerforening på Langelinie.

Den oprindelige lokalplan for de 2 tårne på henholdsvis Marmormolen og Langeliniespidsen blev vedtaget i 2010 og revideret i slutningen af 2016, så byggeriet kan opføres i etaper. I første omgang fokuserer Harbour P/S på Marmormolen, og Michael Nielsen fortæller til Østerbro Avis, at han inden for et års tid forventer, at der kan træffe en beslutning om, at selskabet går i gang med byggeriet.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter