Entreprenørfirmaet vandt opgaven med renovering af 478 almene boliger og byggeri af nyt fælleshus i udkanten af Odense. FAB indgik tidligere på måneden en kontrakt med entreprenøren til en værdi af 413 millioner kr.

FAB har valgt Hansson & Knudsen som hovedentreprenør. Renoveringsarbejdet blev sat i gang i midten i maj 2020, og det skal være færdigt i starten af 2023.

Vollsmose blev opført i slutningen af 1960’erne som et prestigeprojekt for montagebyggeri i den almennyttige sektor. Området bygger på de modernistiske idealer om boligen i det grønne, om sikker færdsel i form af trafikseparering og effektivitet gennem funktionsopdeling.

Området ved Vollsmose er karakteriseret ved en række fine landskabelige kvaliteter med mosen, der ligger som et stykke uberørt natur midt i Vollsmose og med Odense Å og ådal, der tangerer Vollsmose mod syd. Men de store enklaver og lange blokke understøtter ikke de mindre lokale fællesskaber omkring boligen og kontakten mellem naboer.

Fyrreparken er beliggende i det syd-østlige hjørne af Vollsmose, og består af 504 almene boliger fordelt på 8 boligblokke i 4 etager, Kælder, stue-2.sal.

Der blev i 2012 udarbejdet en prækvalificerende helhedsplan for Fyrreparken, som senere har udmøntet sig i en konkret helhedsplan for Fyrreparken.

Sideløbende med helhedsplanen for Fyrreparken kører en kommunal infrastrukturplan for hele Vollsmose, som skal forbedre den generelle infrastruktur for området og åbne området op mod naboområderne.

Helhedsplanen for Fyrreparken rummer en række generelle boligforbedringer, samt etablering af tilgængelighed i 174 af boligerne. Forbedringerne omhandler blandt andet modernisering af badeværelser og køkkener, samt at skabe en større åbenhed i boligen.

Herudover får bebyggelsen et nyt løft med nye facader, som skal sikre et nyt udtryk for bebyggelsen, hvor målet har været at nedbryde den store skala og skabe et mere varieret udtryk for bebyggelsen.

Som en del af at nedbryde skalaen for bebyggelsen og åbne parken op mod omgivelserne nedbrydes 18 lejligheder i blokken ud mod Åsumvej og der etableres 2 store portåbninger igennem blokken. Der planlægges ligeledes sammenlægning af nogle af bebyggelsens små 1-værelses lejligheder, hvorfor bebyggelsen fremadrettet vil bestå af 478 lejemål.

Ud over forbedringer i de enkelte lejligheder omfatter helhedsplanen også en forbedring og opgradering af udearealerne, hvor der også har været et stort fokus på at skabe øget tryghed i området.

Disse forbedringer hænger også sammen med den nye infrastrukturplan for Vollsmose som helhed.

Projektet omfatter også etablering af et nyt fælleshus med festsal, fælles vaskeri, opholdsareal og nye faciliteter til ejendomsmestrene.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter