Byggeriet af en 4.200 kvm stor hal til 46 millioner kroner i Køge nærmede sig sin afslutning, da entreprenøren i sidste uge gik konkurs.

Der bliver sandsynligvis tale om en mindre forsinkelse af byggeriet hal 3 i Køge Idrætspark efter entreprenøren Dansk Halbyggeri i sidste uge gik konkurs. Til gengæld forventer Køge Kommune, at økonomien vil være stort set upåvirket af konkursen, der kommer relativt tæt på, at hal 3 står færdig. Det skriver kommunen i en pressmeddelelse.

- Vi har naturligvis handlet ansvarligt og sikret os, at der ikke er betalt for mere, end entreprenøren faktisk har bygget, mens vi desuden har en sikkerhedsstillelse, for eksempel i tilfælde af noget så uheldigt som en konkurs, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Erik Swiatek.

Ny Byggeplan for KØBENHAVN frem til 2031. Konferencen afholdes d. 28. januar 2020.

Køge hallerne udgøres af 2 bestående haller, mens hal 3 er den sidste, der mangler at blive opført, før halkomplekset står færdigt. Når hal 3 står færdig, skal den rumme idrætshal, omklædningsrum og spillercafe.

Der mangler byggearbejde for omkring 20-25 procent ud af det samlede hal 3-budget på 46 millioner kr. Det er blandt andet gulvet, aptering, enkelte tekniske installationer samt få dele af facaden, som en ny leverandør vil skulle hyres ind til. Præcis hvornår, byggeriet kan komme i gang igen, afhænger af de aftaler, som boet efter konkursen kan få på plads med kurator og leverandører, forklarer Erik Swiatek.

Lynetteholm, Nordhavn og Refshaleøen - 200 milliarders byggeri. Konferencen afholdes d. 16. marts 2020.

- Vi forventer en mindre forsinkelse, som vi håber at kunne holde nede på 2-4 uger. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt for brugerne af hallen, men det er desværre hvad, der kan ske, når en virksomhed går konkurs. Vi er i fuld gang med at sikre, at opførelse af hal 3 kommer i gang igen så hurtigt og så godt som muligt, siger udvalgsformanden.

Konkursen og de deraf følgende nye leverandøraftaler kan fordyre projektet en anelse – dog ikke mere, end at Køge Kommune forventer, at den økonomi, der vil være tilstede med blandt andet sikkerhedsstillelse efter konkursen, vil kunne rumme det.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS