Der er samlet 38.000 underskrifter med udviklingen af Amager Fælled Kvarteret, men den 6. februar blev startredegørelsen for projektet godkendt. Projektet, der er blevet omdøbt til Ørestad Fælled Kvarteret, møder dog stadig modstand og alternativer overvejes af politikerne.

Et flertal i teknik- og miljøudvalget, bestående af Socialdemokratiet, Konservative, Venstre og Liberal Alliance, godkendte den 6. februar 2017 startredegørelsen for det omstridte boligbyggeri på fælleden syd for Grønjordssøen i Ørestad. Det skriver Amager Bladet.

Et potentielt flertal i Borgerrepræsentationen bestående af Radikale, SF og Enhedslisten og Konservative er dog åbne over for at kigge på, om byggefeltet  væk fra den gamle strandeng til et andet sted på fælleden, så længe der ikke er lavet en lokalplan.

NB! Ørestad - nye planer og projekter. Konferencen afholdes d. 22. august 2017.

Medlem af Borgerrepræsentationen for Konservative, Jacob Næsager fortæller til Amager Bladet, at han er i dialog med Amager Fælleds Venner og på rådhuset har spurgt efter alternative placeringer af byggefeltet.

- Fælleden er jo fredet ved lov, så det skal også ind over Folketinget. Den placering, vi kigger efter, er nødt til at være på statens jord. Det kunne være på den anden side af den kommende campingplads, ved den tidligere Lossepladsvej, det der nu hedder Artillerivej, siger Jakob Næsager til avisen.

Både SF og de radikale er dog skeptiske over for idéen om at flytte byggefeltet. De radikales gruppeformand, Tommy Petersen, mener at man i stedet skal se på muligheden for at bygge højere i Ørestad og Nordhavn.

- Jeg vil også hellere se på, om gælden hos By & Havn kan afdrages ved hjælp af Københavns Kommunes overskud. Sidste år havde vi 3 milliarder kr., der ikke blev brugt, og i år bliver det nok også 2-3 milliarder, siger Tommy Petersen til avisen.

Forvaltningen skal nu screene miljømæssige konsekvenser og vurdere, om der skal udarbejdes en miljørapport. Lokalplanen for Ørestad Fælled Kvarteret ventes klar til vedtagelse i midten af 2017.

NB! Nordhavnen - de næste faser 2017-2030. Konferencen afholdes d. 24. marts 2017.

Hovedparten af de 260.000 kvm byggeri vil være boliger, hvoraf der stilles krav om, at mindst 25 procent bliver almene boliger. Herudover skal der være butikker og daginstitutioner, og der vil være mulighed for en skole og andre kommunale funktioner, herunder eventuelt en svømmehal. Realisering af Ørestad Fælled Kvarter var en forudsætning ved anlæg af metroen.

Masterpanen for bykvarteret er udarbejdet af Vandkunsten i samarbejde med Marianne Levinsen Landskab, Dansk Energi Management, Esbensen og Norconsult-Wessberg. I udviklingen af det nye bykvarter vil der blive indarbejdet bæredygtige tiltag, så der vil kunne opnås DGNB-certificeres til "guld" eller "platin".


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS