Byrådet i Roskilde har givet grønt lys til byggeriet af 121 boliger fordelt på 6 etager i et byggeri ved siden af Retten i Roskilde.

Byrådet i Roskilde har med et snævert flertal på 16 mod 15 givet grønt lys til et nyt boligbyggeri på Søndre Ringvej 15 ved siden af Retten i Roskilde, og det er ifølge formand for Teknik- og Miljøudvalget, John Jørgensen, tiltrængt med nye boliger.

- Det er jo sådan, at vi er en udviklingskommune her i Roskilde. Vi har for kort tiden siden været på forårsseminar, og der blev Roskilde Byråd bekendt med, hvor stærkt det går med nye tilflyttere til vores kommune. Det kan vi jo kun være rigtigt glade for, lød det fra John Jørgensen, som pegede på, at kommunen nærmer sig 90.000 indbyggere.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen. Afholdes d. 20. juni 2017.

Området har i en tidligere lokalplan været udlagt til boligformål med en bebyggelsesprocent på 50. Da Retten ønskede en placering i området, blev der vedtaget en ny lokalplan for området til erhvervsformål. I den forbindelse blev der fastsat en bebyggelsesprocent på 70 i såvel lokalplanen som i kommuneplanrammen.

Projektet var dog ikke i overensstemmelse med kommuneplanen i forhold til antal etager, til parkeringsnormen samt andelen af udendørs opholdsareal. Det var derfor nødvendigt at ændre kommuneplanrammen fra maksimalt 5 etager til maksimalt 6 etager.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder