Nyt logistikcenter i Silkeborg skal ikke fremstå med klippet græs ud mod motorvejen. I stedet skal der tænkes biodiversitet ind i arealerne, der betegnes som attraktive.

I januar 2020 købte Sport 24 og Sports Group Denmark 133.000 kvm erhvervsjord i Erhvervspark Funder i et af de største erhvervssalg i Silkeborg Kommunes historie. Her vil de etapevist bygge et 65.000 kvm stort logistikcenter, og nu er lokalplanen for projektet på plads.

- Der er noget, der tyder på, at disse arealer er attraktiv, sagde formand for Plan- og Miljøudvalget, Hans Okholm (SF) på byrådsmødet den 25. maj 2020, hvor politikerne endeligt vedtog lokalplanen.

Med vedtagelsen af lokalplanen bliver området overført fra landzone til byzone, men ifølge Hans Okholm vil det kommende logistikcenter ikke blot blive omgivet af nydeligt klippede græsplæner.

HORSENS: De store projekter. Konferencen afholdes d. 17. september 2020.

- Vi har faktisk også snakket en del om, hvordan er det nu med biodiversitet, og hvordan disse arealer skal fremstå ud til motorvejen. Skal det nu være klippet græs det hele? Og det har vi forsøgt at indarbejde i det.

Lokalplanen kan rumme forskellige scenarier for fremtidig bebyggelse med udgangspunkt i 2 byggefelter. I det sydøstlige hjørne gives mulighed for et højlager på 20 meter mens øvrig bebyggelse må opføres med en maksimal højde på 13 meter. Der sikres vejadgang fra Skærskovgårdsvej.

Ligesom Sport 24 og Sports Group Denmark er flere virksomheder på vej til at etablere sig i Erhvervspark Funder. i begyndelsen af 2020 Campingspecialisten og Elitecom at bygge i Funder.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS