Det grimmeste område i midtbyen i Galten får en overhaling, når en dagligvarebutik fra 1978 erstattes af boligprojekt på 3.900 kvm.

Byrådet i Slagelse har endeligt vedtaget lokalplanen for et projekt med 34 lejligheder på mellem 60 og 120 kvm på et 3.600 kvm stort areal på Torvet 8-12 i Galten. Ejendommen ejes ifølge Tingbogen af Sienko Ejendomme. På et et foroffentlighedsmøde slog udvikleren fast, at kommuneplanrammens mulighed for at bygge i op til 6 etager ikke udnyttes.

- Og så er stemningen jo allerede god. Ikke mindst da det er det grimmeste område i midtbyen i Galten - nemlig en gammel Spar-bygning, som har været saneringsmoden længe. Så der har været god vind til at få dette projekt i gang, sagde medlem af byrådet, Karen Schack Lindemann (S), på byrådsmødet den 30. september 2020.

Jylland: UDSTYKNING af ejendomme. Kurset afholdes den 19. november 2020.

Den tidligere dagligvarebutik blev opført i 1978 og seneste renoveret i 1988. Ny bebyggelse på grund må have et samlet omfang på 3.900 kvm.

Etagebebyggelsen opføres i 4 etager. Dele af bebyggelsens stueplan skal anvendes til publikumsorienterede erhverv som eksempelvis restaurant, café og butiksformål, der placeres i den nordlige del af området i tilknytning til eksisterende offentlige funktioner og butikker ved Torvet.

Den nye etagebebyggelse påtænkes etableret som randbebyggelse langs Torvet og en ny mindre plads samt langs busholdepladsen på Elværksvej. Mod vest, ud mod Torvet, mellem etagebebyggelsen og Bio Huset, etableres en mindre offentligt tilgængelig plads med mulighed for udeservering.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens