Med anlæggelsen af Thomas B. Thriges Gade i 1960erne forsvandt Odense-bydelen Nørrebro, men nu genopstår brokvarteret. Byrådet har godkendt byggeriet af 240 ungdomsboliger i området.

Byrådet i Odense vedtog den 12. december 2018 en lokalplan, der baner vejen for 240 nye ungdomsboliger i projektet City Campus-Nørrebro på de tidligere industrigrunde ved siden af Storms pakhus. Det skriver Fyens.dk.

- Nørrebro var byens værtshusgade, og det var et sort kapitel, da kvarteret stort set blev revet ned. Men nu kan vi få et nyt Nørrebro, sagde Socialdemokratiets Anders W. Berthelsen ifølge avisen på byrådsmødet.

På den tidligere Stark-grund ved Toldbodgade er PFA allerede i gang med byggeriet af et kollegie med plads til 300 studerende, som måske også får adresse på det nye Nørrebro.

NB! Odense investerer 24 milliarder i boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 17. januar 2019.

- Og vi har jo Storms Pakhus, der kan være med til at sætte en moderne og hyggelig stemning i området, der er i en rivende udvikling, og som binder byen og havnen sammen, sagde by- og kulturrådmand Jane Jegind på byrådsmødet.

Området har 1. prioritet i kommunens rækkefølgeplan for boligudbygning, og med beslutningen om at godkende planen for City Campus-Nørrebro ændres antallet af boliger i byomdannelsesområdet fra 200 til 450.

City Campus-Nørrebro omfatter 14.030 kvm i op til 5 etager. Bebyggelsen opføres som punkthuse sammensat af enheder i varierende højde.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS