ONV Arkitekter har udarbejdet skitser til et projekt med 24 ungdomsboliger i Rødovre. De skal opføres af et alment boligselskab.

Kommunalbestyrelsen har netop godkendt en ny startredegørelse, der baner vej for 24 nye ungeboliger. I de indledende projektskitser fra ONV Arkitekter fokuseres på en effektiv og rationaliseret byggeproces, hvor en stor del af konstruktionsarbejdet foregår på en fabrik, hvilket skal effektivisere ressourceforbruget og forkortet byggeprocessen på grunden.

Boligbebyggelsen foreslås udført som 2 kuber i 3-4 etager med i alt  24 boliger på 50 kvm inklusive fællesarealer. Bebyggelses- samt opholdsarealprocenten er ikke fastlagt endnu, da de beror på lokalplanområdets areal og afgrænsning. Ved at realisere planen vil bebyggelsen kunne huse 45-50 beboere. Boligerne er for unge i alderen 18-30 år i Rødovre, som søger en billig bolig.

- Der skal være plads til alle i Rødovre. De seneste år er boligpriserne stukket helt af i vores område. Rødovre skal ikke kun være for de rigeste. Vi er et fællesskab, hvor der skal være plads til høj som lav, og det gælder ikke mindst vores unge mennesker, siger borgmester i Rødovre Kommune, Britt Jensen.

Almene boliger: store projekter. Konferencen afholdes den 11. maj 2021.

Konceptet er inspireret af et projekt i Frederiksberg Kommune kaldet Venligbolig Plus, hvor man har bygget deleboliger, hvor halvdelen udlejes til unge flygtninge og resten til danske studerende. I Rødovre er konceptet ikke orienteret mod flygtninge men mod danske unge, så ressourcestærke unge, og unge. Der vil være tilknyttet støtte-kontaktpersoner fra kommunen til boligerne.

Projektet er født i et samarbejde mellem Rødovre Kommune, Udsatterådet og Ungepanelet.

Nu hvor startredegørelsen er godkendt af Kommunalbestyrelsen, skal der laves et forslag til den lokalplan, der ventes endeligt vedtaget i juni 2021. Boligerne vil blive opført af et alment boligselskab. Der er endnu ikke truffet beslutning om hvilket.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter